Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | River Plate - Boca Juniors 1-1 (3-1) după prelungiri. River e supercampioana! Copa Libertadores merge la băieţii lui Gallardo

VIDEO | River Plate - Boca Juniors 1-1 (3-1) după prelungiri. River e supercampioana! Copa Libertadores merge la băieţii lui Gallardo
Comentarii

River Plate este noua super campioană a Americii de Sud. Formaţia antrenată de Marcelo Gallardo a câştigat manşa retur a Copei Libertadores, după ce a revenit în faţa marii rivale, Boca, de la 0-1. Au marcat: Pratto '68, Quintero '109, Martinez 120+2 / Benedetto '44. Din minutul 92, Boca a jucat în inferioritate, după eliminarea lui Barrios. 80.000 de fani au umplut Estadio Santiago Bernabeu. Printre ei şi-au făcut prezenţa şi numeroase vedete din fotbalul mondial.

Spectacol, tribune arhipline, goluri frumoase, tensiune, vedete ale fotbalului internaţional pe stadion, decizii controversate ale centralului uruguayan Andres Cunha, prelungiri, toate acestea au fost, duminică, pe Santiago Bernabeu, în sărbătoarea fotbalului sud-american, mutată la Madrid, din cauza incidentelor de la Buneos Aires.

Cu Boca în 10 oameni pe aproape tot parcursul prelungirilor, River a reuşit să pună mâna pe mult râvnitul trofeu. Columbianul Quintero a marcat golul de 2-1, după ce Barrios primise al doilea avertisment în minutul 92.

Iniţial, Boca marcase prima. A făcut-o Dario Benedetto în prima repriză, în minutul 44, după o fază de excepţie a trupei lui Schelotto. În minutul 68 însă, Lucas Pratto a marcat al 5-lea său gol în această ediţie a Copei Libertadores şi a dus partida în prelungiri. Profitând de eliminarea conaţionalului său, Wilmar Barrios, Quintero a marcat printr-o super execuţie pentru 2-1, în minutul 109.

Boca a simţit că pierde totul şi n-a mai ţinut cont de nimic după ce a primit acest gol. Cu toate că a evoluat în aproape toate minutele de prelungiri în 10 oameni, Boca a atacat din minutul 110 chiar şi cu portarul Andrada. Goalkeeper-ul lui Schelotto s-a transformat într-un veritabil jucător de câmp şi a participat la faza de construcţie a echipei sale.

Aşa l-a prins şi ultima fază a meciului. Aflat în careul lui River la un corner, Andrada şi-a lăsat poarta goală, iar odată interceptată mingea de elevii lui Gallardo, Pity Martinez a sprintat spre golul 3. Lacrimi de bucurie şi tristeţe deopotrivă în tribunele unui Santiago Bernabeu colorat în culorile celor două echipe din Argentina. S-a terminat 3-1 pentru River, formaţie care devine noua super campioană din America de Sud. Iar Gallardo intră definitiv în istorie. A luat parte la 6 trofee continentale, din cele 11 ale echipei sale. 

 

Numeroase vedete din LaLiga, dar şi din alte campionate europene s-au aflat în tribune, între care Lionel Messi, Diego Simeone, Santiago Solari, Gerard Pique, Sergio Busquets, Jordi Alba, Antoine Griezmann, James Rodriguez, Paulo Dybala, Giorgio Chiellini şi Leonardo Bonucci.

Manşa retur a Copei Libertadores trebuia să se desfăşoare, la 24 noiembrie, pe stadionul echipei River, dar a fost amânată după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.

În prima manşă a finalei Copa Libertadores, disputată la 11 noiembrie, pe stadionul La Bombonera, Boca Juniors a remizat cu River Plate, scor 2-2.


LIVE: RIVER - BOCA 3-1 (Lucas Pratto 68, Quintero 109, Pity Martinez 122/ Dario Benedetto 43)

UPDATE: Echipele de start

River Plate: Armani - Montiel, Maidana, Pinola, Casco - Perez, Ponzio - Fernandez, Palacios, Martinez - Pratto

Boca: Andrada - Buffarini, Izquierdoz, Magallan, Olaza - Pavon, Nandez, Barrios, Perez - Benedetto, Abila 


FINAL: 3-1 pentru River Plate, noua super campioană din America de Sud

Min 120+2: GOOOOOOL RIVEEEERRR! Corner pentru Boca, portarul Andrada e în careul advers, River interceptează şi marchează golul 3 prin Martinez. E gata, Copa Libertadores merge la River Plate. Fanii celor de la Boca plâng, fanii lui River cântă. Atmosfera încărcată aşa cum rar se vede pe Santiago Bernabeu.

Min 119: Bară Boca!!!! Jara trimite balonul în bara porţii lui Armani

Min 116: Boca atacă şi cu portarul! Andrada este la mijlocul terenului la construcţie! Incredibil!

Min 111: Boca schimbă imediat. Iese un fundaş, Buffarini şi intră Carlos Tevez

Min 109: GOOOOOOOOOOOOOL RIVER PLATE!!! Quintero marchează cu un şut senzaţional. Balonul loveşte bara transversală, apoi scutură plasa porţii lui Andrada. 2-1 pentru River Plate care profită de omul în plus

 

 

Min 106: A început a doua repriză de prelungiri

Prima repriză de prelungiri se încheie. River a atacat mai mult şi mai are la dispoziţie 15 minute pentru a marca în faţa marii sale rivale care joacă în inferioritate numerică. Meciul se îndreaptă altfel spre penalty-uri

Min 92: Wilmar Barrios este eliminat. Boca joacă în inferioritate numerică

Start în prima repriză a prelungirilor

FINAL: S-au încheiat cele 90 de minute. Urmează prelungiri

Min 89: Schimbare la Boca. Iese Perez şi intră Gago

Min 74: Schimbare la River. A ieşit Montiel şi a intrat Mayada

Min 68: GOOOOOOOOOOL RIVER! Lucas Pratto restabileşte egalitatea după o fază de Playstation a echipei lui Gallardo. Al 5-lea gol pentru Pratto în această ediţie de Copa Libertadores

Min 62. Schimbare şi la Boca. A ieşit marcatorul Benedetto, a intrat Ramon Abila

Boca n-a mai pierdut un meci oficial cu River după ce a deschis scorul de 31 de ani. Ultima dată s-a întâmplat asta pe 22.11.1987

Min 59: Schimbare la River, a ieşit Ponzio a intrat Quintero

Min 56: Faza controversată în careul Bocăi. Portarul Andrada se accidentează, fotbaliştii lui River cer lovitură de la 11 metri

A început repriza secundă a finalei

Min 43: GOOOOOOOOOOOOOOL BOCAAAA! Dario Benedetto finalizează un contraatac şcoală al echipei sale şi îl învinge pe Armani! 1-0 pentru Boca!!! Al 5-lea gol marcat de Dario Benedetto în Copa Libertadores

 

 

Min 39: Ocazie bună de gol pentru Boca Juniors. Şutul lui Benedetto este respins în faţă de portarul Armani, care face un meci foarte bun până acum pentru River.

Min 28: Ocazie mare Boca Juniors! Lovitură liberă pentru Boca, mingea este respinsă de zid, ajunge la Perez care trage prin faţa porţii

Min 20: Nacho!! Şansa de gol pentru echipa lui Gallardo. Şutul său trece peste

Min 11: Ocazie Boca! Pablo Perez pe bara a doua, trimite către poartă în urma unui corner, Armani reuşeşte să reţină

Min 10: Şut al lui Pavon, mingea e respinsă de Maidana, fundaşul lui River şi se scurge peste poarta lui Armani. A fost prima ocazie periculoasă a jocului

Min 1: A început meciul!


UPDATE: Copa Libertadores a ajuns pe Bernabeu

 

UPDATE: 

 

 


UPDATE: Fanii Bocăi însoţesc cu urale anunţul crainicului stadionului care rosteşte numele fiecărui jucător în parte

 


UPDATE: Duelul întâlnirilor directe dintre cei doi antrenori, Marcelo Gallardo şi Guillermo Barros Schelotto: tehnicianul lui River a câştigat 4 meciuri, alte 3 partide s-au terminat la egalitate. Schelotto are 3 victorii. 


UPDATE: Printre personalităţile care vor fi prezente la acest mare meci se află preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, dar şi Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid. De asemenea, la meciul de pe Bernabeu şi-au anunţat prezenţa: Luis Rubiales (preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal), Pedro Sanchez (premier), Fernando Grande Marlaska (Ministrul de Interne), Gianni Infantino, Alejandro Dominguez (preşedinte Conmebol), Leo Messi, Antoine Griezmann, Diego Godin, Paulo Dybala, Angel Correa, Lucas Torreira, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Javier Saviola, Roberto Fabian Ayala, o parte dintre jucătorii de la Real Madrid


Finala River Plate - Boca Juniors LIVE în România. Cum urmăreşti Superclasico
Meciul River Plate - Boca Juniors nu va fi transmis la TV în România însă are acoperire completă pe www.telekomsport.ro. Aici vei găsi toate informaţiile despre SUPERCLASICO şi vei putea urmări desfăşurarea în format live text, cu update-uri video.

Oficialii CONMEBOL au decis mutarea partidei în Europa, în capitala Spaniei, iar interesul pentru "Superclasico", cel mai tare derby al Agentinei a devenit şi mai mare. Cele două mari rivale se întâlnesc în premieră în finala Copa Libertadores, iar în tur a fost egal, scor 2-2.

Atunci, Boca Juniors a condus în două rânduri, însă de fiecare dată River Plate a revenit pe tabelă. Abila a deschis scorul în minutul 34, iar Pratto a restabilit egalitatea 60 de secunde mai târziu. Boca a intrat în avantaj la cabine, după ce Bendetto a marcat în prelungirile primei reprize (45+1), însă un autogol al lui Izquierdoz a făcut ca scorul să redevină egal, 2-2, şi să rămână aşa până la final.

Zeci de mii de fani ai celor două echipe sunt în aceste momente în Madrid şi aşteaptă cu sufletul la gură confruntarea pe Bernabeu. Argentinienii au trecut oceanul pentru a-şi susţine favoriţii, însă şi mulţi europeni au ţinut să profite de această şansă unică de a urmări marele derby al fotbaluli Argentinian jucat în Europa.





Autorităţile din Spania consideră meciul unul de risc maxim, iar poliţia din Madrid este în alertă încă de la începutul săptămânii. Măsurile de siguranţă sunt extrem de ridicate, astfel încât să nu apară niciun incident care să pună în pericol integritatea jucătorilor sau a fanilor care ţin să urmărească LIVE partida River Plate - Boca Juniors.

Nu mai puţin de 5000 de poliţişti şi agenţi vor fi pe străzile Madridului în această seară, de două ori mai muţi decât la un Real Madrid - Barcelona. Ca o comparaţie, la un derby bucureştean sunt mobilizaţi în jur de 1000 de oameni de ordine.

Afla mai multe despre: boca juniorsriver platesuperclasicocopa libertadoresfinala 

viewscnt
Articole similare