Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | România a câştigat meciul cu Luxemburg, după o duminică excelentă la Piatra Neamţ! Tecău, Mergea şi Copil şi-au distrus adversarii!

VIDEO | România a câştigat meciul cu Luxemburg, după o duminică excelentă la Piatra Neamţ! Tecău, Mergea şi Copil şi-au distrus adversarii!

Tenis

Comentarii

Naţionala României de Cupa Davis a câştigat fără drept de apel confruntarea cu Luxemburg, din primul tur al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa. După ziua de sămbătă scorul a fost egal, însă duminică, băieţii noştri s-au descătuşat!

Horia Tecău şi Florin Mergea i-au distrus pe Tholl si Calzi, 6-0, 6-1, iar Marius Copil a câştigat partida cu Nastas în doar 51 de minute, 6-1, 6-1.

În turul al doilea, România va juca, pe 7 şi 8 aprilie, cu învingătoarea dintre Maroc şi Georgia. În întâlnirea de la Marrakech, marocanii conduc cu 2-0 după ziua de sâmbătă. Dacă se va impune Marocul, partida din manşa a doua va fi găzduită de România. În cazul în care Georgia va triumfa în turul I, organizatoarea întâlnirii din faza următoare va fi stabilită prin tragere la sorţi.

UPDATE 13:27. Marius Copil câştigă partida cu Nastasi în mai puţin de o oră, scor 6-1, 6-1! România se impune la general cu scorul de 3-1 în faţa luxemburghezilor!

UPDATE 13:00 Marius Copil se impune în primul set, 6-1

UPDATE 12:30 A început, sperăm noi, ultimul meci, cel dintre Marius Copil şi Ugo Nastasi.

UPDATE 12:00 Perechea de dublu, formată din Florin Mergea şi Horia Tecău nu au avut nicio problemă cu Tholl si Calzi, câştigând în două seturi: 6-0, 6-1. De la 12:30, în direct pe Telekom Sport 2, Marius Copil va juca împotriva lui Nastasi.

UPDATE 11:32 Mergea şi Tecău i-au distrus pe luxemburghezi în primul set, rezolvând prima parte a meciului în mai puţin de jumătate de oră.

Duminică, de la ora 11:00, în direct pe Telekom Sport 2, intră în acţiune perechea noastră de dublu: Florin Mergea şi Horia Tecău.

După prima zi, cele două reprezentative se află la egalitate, scor 1-1. 

UPDATE 15:50. Victorie! Marius Copil egalează pentru România, după un succes facil împotriva lui Tholl, scor 6-3, 6-2.

UPDATE, 14:56. A început meciul lui Marius Copil!

UPDATE, 14:25. România pierde primul meci cu Luxemburg: Frunză - Nastasi 6-7, 6-1, 3-6. Urmează partida pe care Marius Copil o va disputa împotriva lui Tholl Christophe.

UPDATE, 13:30. Frunză câştigă al doilea set şi trimite meciul în decisiv!

UPDATE, 13:00. Nastasi a câştigat primul set în faţa lui Frunză la tiebreak.

UPDATE, 12:15. A început primul meci: Sorin Frunză îl întâlneşte pe Ugo Nastasi.

Marius Copil ocupă locul 92 ATP la simplu, Frunză este pe 608 la simplu, Tecău se află pe poziţia 8 la dublu, Mergea pe 57 tot la dublu, iar Bogdan Borza, al cincilea jucător din echipă, este ocupantul locului 796 ATP la simplu. Din echipa Luxemburgului pentru confruntarea de la Piatra Neamţ fac parte Raphael Calzi (20 de ani, numărul 1534 mondial la dublu), Christophe Tholl (23 de ani), fratele acestuia Robi Tholl (21 de ani) şi Ugo Nastasi (24 de ani). Căpitan nejucător este Jean Goudenbour.

Pentru a reveni în Grupa I, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă pierd cu Luxemburg, tricolorii vor juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare. România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din confruntarea cu Israel, scor 0-5. 

Telekom Sport este televiziunea care asigură producţia! Una de top, special pregătită pentru evenimentul de la Piatra Neamţ. 12 camere poziţionate pentru a nu rata niciun detaliu, două camere speciale pentru slow-motion, iar în premieră se va folosi "hot head cam"! Acesta este un suport suspendat cu rotire de 360 de grade care va aduce telespectatorilor cele mai interesante cadre şi detalii care nu s-au mai văzut până acum într-o transmisiune realizată de vreo televiziune din România! Vor exista 10 camere care vor oferi şi cele mai importante momente de replay. Sunetul va fi asigurat de zece microfoane stereo dowmix. 

"Avem suficientă experienţă în Cupa Davis ca să ştim că nu trebuie să subestimăm niciun adversar, nicio echipă în funcţie de clasament. Noi pregătim acest meci ca şi cum am juca cu cea mai bună echipă. E modul în care ştim să o facem. Cu atât mai mult că nu îi cunoaştem pe jucătorii luxemburghezi şi va trebui să îi ghicim pe parcurs. Nu avem de unde să obţinem informaţii despre ei, deci este o surpriză, cu atât mai mult va trebui să tratăm meciul foarte serios. Ne dorim să câştigăm toate meciurile, să evoluăm bine, să mergem în turul următor, pentru asta ne facem treaba aşa cum ştim noi mai bine. Ne bucurăm de condiiile pe care le-am întâlnit aici, terenul este superb, sala frumoasă", a spus Horia Tecău.

Marius Copil a subliniat că echipa României nu trebuie să se considere deja sigură de victorie: "La Cupa Davis de multe ori clasamentul nu contează. Nu trebuie să fim deja siguri că am câştigăm. Trebuie să intrăm pe teren, să dăm totul, sută la sută, şi vom vedea la sfârşit rezultatul. Plecăm cu prima şansă, avem încredere foarte mare în noi, dar nu va fi un meci uşor". 

Afla mai multe despre: cupa davisromanialuxemburgspecialproductietelekom sportevenimentcamerereluariexlclusiv 

viewscnt
Articole similare