Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | România, fără medalii în plan la Mondialele de canotaj. Ce superstiţii au românii în încercarea de a obţine biletele pentru Jocurile Olimpice

VIDEO | România, fără medalii în plan la Mondialele de canotaj. Ce superstiţii au românii în încercarea de a obţine biletele pentru Jocurile Olimpice

Sporturi

Comentarii

Lotul României de canotaj participă la Campionatele Mondiale de Canotaj, în perioada 25 august - 1 septembrie. Elisabeta Lipă a dezvăluit care e principala obiectiv al delegaţiei tricolore.

La finalul săptămânii, la Linz, în Austria începe cea mai importantă competiţie a anului pentru canotorii români. Campionatele Mondiale reprezintă cel mai important cirteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la anul.
 
Sportivii români nu-şi propun în primul rând medalii, ci calificarea la Jocurile de l Tokyo. În fiecare probă criteriile sunt diferite. Dacă în probele feminine şi masculine de 8+1 un loc între primele 5 meci duce la Tokyo, la bărcile de două persoane e suficient să te clasezi pe una dintre primele 11 poziţii. 
 
"Pentru o mare parte dintre noi cred că este cel mai important concurs al carierei, primul concurs de calificare la Olimpiadă să fim siguri de o calificare trebuie să ne luptăm pentru o medalie. Este foarte greu, dar nu imposibil", a declarat Cosmin Macovei, component al bărcii de 8+1. 
 
"Avem un cuvânt greu de spus, însă doar după linia de finish o să se determine cine e noul campion mondial. Avem nişte timpi foarte buni, nu doar noi, ci toare echipele României, la unele antrenamente am avut şi peste 100%/. Mă duc cu steagul României în suflet şi sper să-l ridicăm de cât mai multe ori", a declarat pentru Telekom  Sport Gianina Bealagă, campioană mondială a ultimelor două ediţii. 
 
11 bărci vor reprezenta România în Austria. Şase la feminin şi cinci la masculin. 
 
" Nu ne-am fixat medalii. Ştiind cât de greu e să ajungi la Jocurile Olimpice, îmi doresc anul acesta să ne calificăm. Eu mă voi mulţumi dacă de la simplu, până la opt vom fi calificaţi la Jocurile Olimpice", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. 
 
Echipajele care nu vor obţine calificarea în urma Campionatelor de la Linz mai au o şansă. Ultimele bilete pentru Tokyo se oferă la regata de la Lucerna, din primăvara anului viitor. 
 
 
 

Afla mai multe despre: canotaj mondiale 

viewscnt
Articole similare