Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | România olimpică, pe cale de dispariţie! Obiectiv ruşinos pentru Tokyo 2020

VIDEO | România olimpică, pe cale de dispariţie! Obiectiv ruşinos pentru Tokyo 2020

Jocurile olimpice

Comentarii

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român speră să poată încropi un lot Pentru JO de la Tokyo din 2020, care să obţină 4-6 medalii, iar începând din 2024 România să redevină o forţă olimpică.

„Mai mult de 6 medalii, probabil nu o să putem să ne întoarcem de la Tokyo. Aş vrea totuşi să cred că obiectivul de performanţă, spre deosebire de analiza Comisiei Tehnice care va spune 4-6 medalii, să putem merge spre 6-8 medalii.

Sunt două planuri de acţiune imediate. Pe de o parte e vorba de susţinerea cu absolut toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie umane şi materiale care se află în programul Samurai, deci cei care sunt clasaţi în primele 6 locuri la CM sau CE pe ramură de sport şi nu în ultimul rând formarea unui lot în regim de urgenţă de perspectivă pentru Paris 2024 începând cu cei 6 medaliaţi plus cei 6 clasaţi în primele 6 locuri la Buenos Aires, la JO de tineret”, a spus George Boroi, secretarul general al COSR.

Andreea Răducan avertivează că situaţia din gimnastica românească nu s-a schimbat prea mult în ultima perioadă, iar oamenii ar trebui să fie răbdători în ceea ce priveşte obţinerea de noi medalii la Olimpiadă.

„Eu cred că în ceea ce priveşte gimnastica românească trebuie să o luăm pas cu pas. Sigur că toată lumea este dornică, toţi cei care iubesc gimnastica îşi doresc să vadă din nou medalii aduse de echipele de gimnastică, fete şi băieţi. Perioada dificilă pe care o traversăm nu s-a schimbat foarte mult, aşa încât probabil pentru noi şi calificarea  echipei la JO poate aduce bucuria unei medalii la modul în care ne situăm astăzi. Trebuie să fim şi realişti, aşa cum am fost încurajaţi astăzi, avem şi suficient entuziasm şi încredere pe care să le acordăm sportivilor noştri, însă cred că lucrurile trebuie luate pas cu pas”.

Gimnastica, disciplina care în trecut aducea cele mai multe medalii României la Olimpiadă, are obiectiv pentru Tokyo 2020, câştigarea unei medalii.

„Avem obiectiv o medalie, fără doar şi poate. Nu aş vrea să punem nici presiune foarte mare pe sportivii pe care îi avem. Sigur  că Larisa este dorinţa noastră cea mai mare de a reveni în sânul echipei, Marian să sperăm că va fi sănătos şi va rămâne apt de lucru. De asemenea Andrei Muntean”, a mai spus preşedintele FRG.

La Jocurile Olimpice din 2016, România a participat cu 96 de sportivi (+şapte rezerve), la 15 discipline sportive şi a cucerit cinci medalii: una de aur, una de argint şi trei de bronz.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice,  

viewscnt
Articole similare