Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Românii se luptă pentru bilete la Tokyo. Jocurile Europene de la Minsk, criteriu de calificare în Japonia. Ce obiectiv au cei 123 de tricolori

VIDEO | Românii se luptă pentru bilete la Tokyo. Jocurile Europene de la Minsk, criteriu de calificare în Japonia. Ce obiectiv au cei 123 de tricolori

Jocurile olimpice

Comentarii

La sediul COSR a fost prezentat lotul cu care România va merge la Jocurile Europene de la Minsk. Preşedintele forului, Mihai Covaliu, a anunţat obiectivele delegaţiei.

România va pleca la Minsk la Jocurile Europene cu 123 de sportivi care vor participa la 15 sporturi şi discipline. Tricolorii vor pleca în serii către Belarus în funcţie de intrarea în concurs. Obiectivul impus este de 15 medalii. 
 
"Avem şanse foartre bune sunt sportivi deja medaliaţi, sportivi cu experienţă mare în competiţiile europene şi mondiale . Ţinînd cont că avem 15 discipline eu spun că putem avea un număr egal de medalii, chiar dacă să spunem fiecare disciplină nu va reuşi să cîştige cîte o medalie la sportul pe care ei îl reprezintă",  a declarat Covaliu la prezentarea lotului. 
 
Pentru unele discipline competiţia va fi una cu miză extrem de importantă. La judo şi la tenis de masă sportivii vor evolua cu biletele pentru Tokyo pe masă. 
 
"Este o mare şansă. La echipe se va califica doar locul unu, iar la simplu, trebuie să luăm podiumul. Şanse, şanse sunt, mai ales că suntem favorite, însă depinde de ce formă vom avea. Avem o echipă omogenă, putem să combinăm. Dublul meu cu Dana este bun. Dublul meu cu Berni este bun. Avem o echipă completă", a declarat Elizabeta Samara 
 
"Este un concurs foarte important pentru noi, pentru că ne dorim foarte mult ca după ce am câştigat titlul de campioane europene acum doi ani, să câştigăm aceste jocuri pentru că ultima dată n-am fost în echipăă completă datorită absenţei mele, acum sper şi sperăm din tot sufletul să reuşim să ne calificăm la Olimpiadă"
 
"Suntem o echipă omogenă, suntem o echipă matură. Toate cele trei suntem foarte stabile acum (n.r. Dodean, Samara şi Szocs), în momentul de faţă şi cred că vom avea viitor frumos. După cum aţi văyut şi la ultima Olimpiadă am fost foarte aproape de medalie, la foarte, foarte puţin. Şi avem mare încredere că putem face rezultate mari şi după calificare", a spus şi Dana Dodean. 
 
Jocurile Europene de la Minsk vor avea loc în perioada 21 - 30 iunie.
 

Afla mai multe despre: romaniaminskjocuri europene 

viewscnt
Articole similare