Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Românii sunt cei mai rasişti? Priviţi ce-au făcut olandezii la un meci din liga secundă. Jucătorul a izbucnit în plâns

VIDEO | Românii sunt cei mai rasişti? Priviţi ce-au făcut olandezii la un meci din liga secundă. Jucătorul a izbucnit în plâns
Comentarii

Duminică, partida din liga secundă a Olandei dintre FC Den Bosch şi Excelsior a fost oprită în minutul 28, după ce fanii gazdelor au început să scandeze scandări rasiste la adresa unui jucător advers, Ahmed Mendes Moreira, olandez cu origin din Guinea-Bissau.

Fanii celor de la Den Bosch au scandat parcursul meciului cântece cu personajul de culoare Zwarte Piet, cel care face parte din sărbătoarea Sfântului Niculae şi care este negru. De asemenea, s-au auzit sunete ce imitau croncănitul ciorilor, dar şi numeroase înjurături.

Arbitrul partidei a decis întreruperea meciului, iar Ahmed Mendes Moreira a părăsit terenul în lacrimi. La revenire, după numai 15 minute, Moreira a marcat pentru echipa sa, la scorul de 2-1 pentru echipa sa şi s-a bucurat în faţa suporterilor adverşi. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 3-3.

Federaţia Olandeză de Fotbal a deschis o anchetă în ceea ce priveşte meciul din Eerste Divisie, iar gazdele celor de la FC Den Bosch riscă să joace următoarele etape cu porţile închise, dar şi o amendă.

Memphis Depay: "Mi-e scârbă"

Internaţionalul olandez, Memphis Depay a condamnat pe reţelele de socializare comportamentul fanilor celor de la Den Bosch şi a cerut federaţiei olandeze dar şi forului UEFA să ia măsuri drastice.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare