Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Românul care l-a impresionat pe marele Van Basten: "Mi-a spus că s-a revăzut în mine"

VIDEO | Românul care l-a impresionat pe marele Van Basten: "Mi-a spus că s-a revăzut în mine"

Stranieri

Comentarii

Florin Răducioiu, unul dintre componenţii Generaţiei de Aur, se laudă cu o carieră tumultoasă pe plan european. A schimbat nu mai puţin de 12 echipe, însă cele mai dragi amintiri le poartă de la AC Milan, unde a făcut echipă cu nume uriaşe ale fotbalului mondial.

Un singur an a jucat Răducioiu la AC Milan, dar amintirile îi sunt în minte la fel de proaspete ca în prima zi când a păşit la Milanello. Nu a reuşit să se impună în echipa diavolilor, şi, după un singur an de contract, şapte meciuri jucate şi două goluri înscrise, a plecat la Espanyol. În echipa condusă atunci de Capello îi era destul de greu să se impună, având în vedere că în lot se regăseau jucători ca Marco van Basten, Daniele Massaro, Jean-Pierre Papin, Brian Laudrup sau Marco Simone.
De fostul internaţional olandez, Răducioiu s-a ataşat foarte repede, deşi nu a apucat să joace alături de el. În anul în care Răducioiu ajungea la Milan, Van Baasten sufere o gravă accidentare, iar doi ani mai târziu se vedea obligat să îşi anunţe retragerea din activitatea.
 
"El, din păcate, era accidentat în acel an şi îl vedeam mai rar. Venea înainte de antrenament. Noi mergeam pe teren, el pleca deja în altă clinică, specializată, deci am vorbit foarte puţin. Dar mi-a dat câteva sfaturi. 
Mi-a spus să fiu un pic mai egoist şi, bineînţeles, să nu mă îndepărtez de cadrul porţii. Mai ales că în perioada aia Milan juca foarte bine, domina, eram peste adversar. Vă aduceţi aminte fundaşii, nişte monumente ale fotbalului - Baresi, Tassotti, Maldini şi Costacurta.
Nu m-am comparat niciodată cu el, dar în anumite demarcări pe care le avea s-a revăzut în mine", a povestit Răducioiu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: florin raducioiumarco van baasten 

viewscnt
Articole similare