Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | S-a întors Sebastian Colţescu. Arbitrul, la primul meci condus la centru după scandalul de la PSG - Istanbul BB

VIDEO | S-a întors Sebastian Colţescu. Arbitrul, la primul meci condus la centru după scandalul de la PSG - Istanbul BB

Superliga

Comentarii

Sebastian Colţescu a condus prima sa partidă la centru, după scandalul în care a fost implicat, luna trecută, la meciul din Liga Campionilor dintre PSG şi Istanbul BB.

La două luni de la ultima partidă condusă la centru (Gaz Metan - FCSB 2-3), Sebastian Colţescu s-a întors şi a arbitrat meciul dintre Sepsi şi Astra Giurgiu. Aceasta este prima partidă la care a fost delegat arbitrul, după scandalul în care a fost implicat, luna trecută, la duelul dintre PSG şi Istanbul BB.

Meciul PSG-Istanbul BB, din 8 decembrie, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: "Nu spui niciodată <omul ăsta alb>, spui <omul ăsta>. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele <omul ăsta negru>?".

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG s-a impus cu 5-1.

Afla mai multe despre: coltescu 

viewscnt
Articole similare