Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sală de lux pentru Halep & Co! Ostravar Arena va găzdui duelul dintre România şi Cehia, din sferturile Fed Cup

VIDEO | Sală de lux pentru Halep & Co! Ostravar Arena va găzdui duelul dintre România şi Cehia, din sferturile Fed Cup

Tenis

Comentarii

Duelul dintre Cehia şi România, care va decide una dintre semifinalistele Fed Cup, se va disputa pe o arenă de lux. Construită în 1986, dar renovată în 2004, Ostravar Arena poate găzdui fără probleme aproximativ 10.000 de oameni.

Federaţia de Tenis din Cehia a decis ca duelul dintre deţinătoarea trofeului Fed Cup şi România să nu se dispute la Praga, pe O2 Arena, aşa cum era de aşteptat. Astfel, româncele se vor lupta pentru un loc în semifinalele competiţiei la aproximativ 350 de kilometri de capitala Cehiei, pe Ostravar Arena. Cum în Ostrava sportul de bază este hocheiul, sala în care se va disputa duelul din week-end este cea pe care echipa HC Vitkovice îşi dispută meciurile de acasă în campionatul naţional de hochei pe gheaţă. Ostravar Arena a fost inaugurată în 1986 şi atunci a fost desemnată drept cea mai mare din Europa. Cu o suprafaţă de 7.697 de metri pătraţi, arena este folosită atât pentru meciurile de Fed Cup, cât şi pentru cele din Cupa Davis. 

Până în 2004, când a fost renovată, sala s-a numit Palatul Culturii şi Sportului. Din 2004 şi până în 2016, s-a numit Cez Arena, iar de atunci şi până în prezent, a primit numele de Ostravar Arena, după o celebră fabrică de bere, care este şi unul dintre sponsorii arenei. 

În 1994, Ostravar Arena a găzduit Campionatul Mondial pentru juniori la hochei pe gheaţă, iar în 2004 şi în 2015, în această sală s-au jucat meciuri de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă.

Nu doar sportivii au făcut însă spectacol pe această arenă. Unii dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, dar şi formaţii celebre au făcut ca sala să se umple până la refuz. În luna noiembrie a anului trecut, Bryan Adams a cântat pe această arenă, în faţa a peste 12.000 de oameni.

Afla mai multe despre: fed cupcehiaromaniaostravar arena 

viewscnt
Articole similare