Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Săptămâna mare pentru sportul românesc. Cele trei loturi pregătite de bătălia pentru medalii la Campionatele Europene. Ce obiective au

VIDEO | Săptămâna mare pentru sportul românesc. Cele trei loturi pregătite de bătălia pentru medalii la Campionatele Europene. Ce obiective au

Alte sporturi

Comentarii

Halterofilii români au plecat optimişti în Georgia, unde vor avea loc Campionatele Europene, în perioada 6-11 aprilie. Delegaţia noastră este alcătuită din 14 sportivi, 7 băieţi şi 7 fete, iar obiectivul este câştigarea a cel puţin 3 medalii în probele olimpice. Cele mai mari speranţe se îndreaptă către Loredana Toma, care anul trecut, la Bucureşti, a câştigat trei medalii europene de aur.

Federaţia de Haltere poate primi însă o lovitură dură: în cazul în care un singur sportiv român va mai fi depistat pozitiv, ţara noastră nu va mai avea dreptul de  a trimite halterofili la Jocurile Olimpice de anul viitor. Deocamdată, mai avem doar 4 locuri disponibile pentru competiţia de la Tokyo.



Şi pentru luptătorii români încep emoţiile: săptămâna viitoare, Bucureştiul va organiza Campionatul European de seniori, pentru prima dată după 40 de ani. România va avea 20 de reprezentanţi, 10 băieţi şi 10 fete. La Europeanul din 2018, ţara noastră a obţinut cinci medalii: una de aur, una de argint şi treui de bronz.



"Desigur că ne dorim să avem o prezentare cât mai reuşită. Şanse reale la medalii cred că au undeva la 2-4 băieţi. Dar să spunem că obiectivul îl considerăm îndeplinit dacă vom obţine o medalie, două", spune Anatol Guidea, antrenorul lotui masculin de lupte.

Săptămâna viitoare le vom ţine pumnii şi gimnaştilor români, care vor participa tot la Campionatul European. Competiţia, care anul acesta va fi doar individuală, va avea loc în Polonia, în perioada 10-14 aprilie. Denisa Golgotă, Nica Ivănuş, Carmen Ghiciuc vor reprezenta România în concursul fetelor, iar Drăgulescu, Adelin Kotrong, Roland Modoianu, Emilian Neagu şi Cristian Băţagă au fost selecţionaţi de Marius Urzică pentru întrecerea masculină.

"Sper să ne facem exerciţiile, să facem o figură frumoasă, sper să prindem, de ce nu, şi finale şi să ne întoarcem cu cel puţin o medalie acasă.

Eu oricum am zis că mai fac până la Tokio, la Jocurile Olimpice. Dacă nu se va putea calificarea, automat mă voi retrage şi eu. Ca target, mi-am setat un ultim obiect, acela de a mă califica la JO şi de a câştiga o medalie, poate chiar cea de aur"
, a declarat Marian Drăgulescu pentru Telekom Sport.
 

Afla mai multe despre: luptegimnasticahalterecampionate europene 

viewscnt
Articole similare