Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sărbătoare la Dortmund! Borussia - Bayern 2-0 şi galben-negrii câştigă Supercupa Germaniei

VIDEO | Sărbătoare la Dortmund! Borussia - Bayern 2-0 şi galben-negrii câştigă Supercupa Germaniei
Comentarii

Paco Alcacer şi Jadon Sancho au înscris golurile victoriei Borussiei în repriza secundă a duelului care a avut loc pe Signal Iduna Park. Pentru ambele a fost primul meci oficial în noul sezon.

 

Borussia Dortmund a câştigat cea de-a şasea Supercupă a Germaniei după un succes în faţa propriilor suporteri în faţa campioanei Bayern Munchen. Golurile au venit în repriza secundă. Alcacer a deschis scorul imediat după reluare cu un şut plasat. Golul care a securizat succesul galben-negrilor i-a aparţinut lui Sancho. Englezul de 19 ani i-a dat mingea printre picioare lui Neuer. Cea mai mare ocazie a lui Bayern a venit la 1-0. Nici Coman şi nici Muller nu au reuşit să împingă mingea în poartă, iar Borussia a sărbătorit alături de fani un start perfect de sezon.


FINAL | Borussia Dortmund - Bayern 2-0 (Paco Alcacer '48, Sancho '69)

Min 69 GOOOL Borussia: Contraatac al Borussiei, Sancho scapă spre poartă şi îl învinge pe Neuer cu un şut pe jos, 2-0 

Min 58 Ocazie imensă a lui Bayern: Oaspeţii ratează de două ori în aceeaşi fază, intervenţii incredibile ale lui Hitz şi Akanji 

Min 48 GOOOL Dortmund: Paco Alcacer deschide scorul pentur Borussia cu un şut din poziţie centrală, 1-0 

Min 23 Ocazie Bayern: Goretzka trimite în centrul careului pentru Coman care reuşeşte să trimită de două ori spre poartă însă în ambele situaţii este blocat

Min 20 Ocazie Borussia: Neuer scoate cu piciorul şutul din careu a lui Rafael Guerreiro după o combinaţie frumoasă a echipei lui Favre 

Min 14 Ocazie Borussia: Ieşire hazardată a lui Neuer, Paco Alcacer streacoară mingea pe lângă portarul lui Bayern, dar balonul ocoleşte poarta adversă

Min 1 Ocazie Borussia: Neuer intervine decisiv la un şut din careu al lui Reus după o greşeală a defensivei bavarezilor

Echipele de start 

Borussia Dortmund: Hitz - Piszczek, Akanji, Toprak, R.Guerreiro - Witsel, Weigl - Sancho, Reus, Schulz - Paco Alcacer

Bayern: Neuer - Kimmich, Sule, Boateng, Alaba - Goretzka, Tolisso, Alcantara - Muller, Lewandowski, K.Coman


În mod tradiţional, Supercupa Germaniei are loc între campioana en titre din Bundesliga şi deţinătoarea Cupei Germaniei. Totuşi, cum Bayern Munchen a reuşit dubla Cupă-campionat în sezonul trecut, echipa bavareză o va înfrunta pe vicecampioana Bundesligii, Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund - Bayern, LIVE VIDEO, sâmbătă, de la 21:30, la Telekom Sport 2

Meciul se va disputa pe Signal Iduna Park din Dortmund, cu două săptămâni înaintea debutului noii ediţii din Bundesliga.

Borussia Dortmund are în palmares cinci Supercupe ale Germaniei. Bayern deţine, însă, recordul absolut, cu şapte trofee.

Borussia Dortmund şi Bayern s-au întărit în perioada de mercato

În această vară, Borussia Dortmund s-a întărit serios. Nu mai puţin de 127 de milioane de euro a investit Dortmund. Printre jucătorii aduşi se numără şi Mats Hummels, revenit de la Bayern, pentru 30,5 milioane de euro. Nico Schulz (Hoffenheim), Thorgan Hazard (Gladbach), Julian Brandt (Leverkusen), dar şi Paco Alcacer, transferat definitiv de la Barcelona, au semnat şi ei cu Dortmund.

Bayern a plătit o sumă asemănătoare, 128 de milioane de euro, însă pentru doar trei jucători, dintre care doar Lucas Hernandez de la Ateltico a costat 80 de milioane de euro. Benjaim Pavard (VfB Stuttgart) şi Jann-Fiete Arp (Hamburg) au fost transferaţi şi ei de bavarezi.

Afla mai multe despre: bayernborussiasupercupa germaniei 

viewscnt
Articole similare