Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Şase piloţi de Formula 1 au refuzat să îngenuncheze! Gestul care a provocat stupoare la Marele Premiu al Austriei

VIDEO | Şase piloţi de Formula 1 au refuzat să îngenuncheze! Gestul care a provocat stupoare la Marele Premiu al Austriei

Formula 1

Comentarii

Piloţii de Formula 1 s-au adunat pe linia de start a Marelui Premiu al Austriei, prima etapă a Campionatului Mondial care a avut loc, duminică, în Austria, la Spielberg, pentru a-şi arăta angajamentul în favoarea luptei împotriva rasismului.

VIDEO | Formula 1 a revenit la Telekom Sport! Bottas este marele câştigător din Austria. Hamilton a fost penalizat şi a terminat pe 4!

Purtând tricouri negre cu mesajul "End Racism (n.r. - Sfârşit rasismului)", şase piloţi, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi şi Kimi Raikkonen, au rămas în picioare şi 14 au încenuncheat, în semn de sprijin pentru mişcarea Black Lives Matters.

Hamilton a purtat un tricou negru, inscripţionat cu Black Lives Metters.

"Sunt foarte angajat în favoarea egalităţii şi luptei împotriva rasismului. Dar cred că fiecare are dreptul de a se exprima la un moment dat şi într-un mod care i se potriveşte. Nu voi îngenunchea astăzi, dar respect şi susţin alegerile personale pe care fiecare pilot le face #WeRaceAsOne #EndRacism", a explicat Verstappen.

"Cred că ceea ce contează sunt faptele şi comportamentele în viaţa noastră de zi cu zi, mai degrabă decât gesturi formale care ar putea fi considerate controversate în unele ţări. Nu voi îngenunchiea, dar acest lucru nu înseamnă deloc că sunt mai puţin angajat decât alţii în lupta împotriva rasismului", a spus la rândul lui, Leclerc.

CM de Formula 1 trebuia să înceapă la 15 martie, dar startul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

viewscnt
Articole similare