Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Scandal cu stema României la un celebru turneu de hochei. Acuze grave din partea Federaţiei române

VIDEO | Scandal cu stema României la un celebru turneu de hochei. Acuze grave din partea Federaţiei române

Hochei pe gheață

Comentarii

Hocheiul românesc a fost lovit la finalul săptămânii trecute de un nou scandal, care a avut în prim plan o selecţionată Under-13. Echipa numită "Team Romania U13" a câştigat o grupă a celui mai important turneu de copii din lume, "Pee-Wee Quebec". În loc de laude, copiii au fost răsplătiţi doar cu suspiciuni în ţară.

Echipa a fost acuzată că, deşi avea titulatura unei echipe naţionale, a jucat în Canada sub stema Transilvaniei. Ulterior, reprezentanţii Federaţiei Române s-au dezis total de copii şi au declarat că nu s-au implicat în niciun fel în alcătuirea şi deplasarea echipei în Canada, iar aceasta nu reprezintă echipa naţională. "Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc”, a declarat Alexandru Hălăluca, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.
 
Declaraţiile oficialilor FRH sunt însă eronate. Copii premiaţi în Canada au fost selecţionaţi de antrenorii Laszlo Kovacs şi Rajmond Fulop de la Corona Braşov, Olimpia Ploieşti, Steaua Bucureşti, Triumf Bucureşti şi de la câteva echipe harghitene afiliate Academiei Secuieşti. 
 
"Atâta vreme cât domnul preşedinte spune că nu e echipa naţională şi nu şi-o asumă, înseamnă că e o echipă privată, care are o stemă regională, parte din stema României şi am mers ca o echipă privată. Mergând înapoi în istoria acestui proiect, el a fost demarat împreună cu FRH, care din start a spus, fără niciun reproş, că nu are resurse financiare pentru proiect.Am spus că de partea financiară se ocupă cineva, FRH să vină cu sprijin logistic pentru a scoate sportul ăsta care e destul de oropsit să îl scoatem la lumină. 
 
A fost prima participare a unei echipe din România la turneul ăsta. La vremea respectivă echipa a fost denumită Team România. Sigur nu e echipa naţională, echipa naţională apare ca România, cu acordul scris al federaţiei. 
 
După, Federaţia a spus că se retrage din cauză că antrenorul nu şi-a mai asumat lotul. Pentru că, la o acţiune a lotului reprezentativ, au fost tăiaţi de pe listă şapte copii, de către FRH, copii pe care antrenorul i-a selecţionat. Motive nu le-aş discuta acum", a declarat Rajmond Fulop pentru Telekom Sport.
 
La turneul din Canada, unul cu o vechime de 60 de ani pe scena hocheiului mondial, au participat peste 100 de echipe, din mai bine de 20 de ţări. Echipa românească afost repartizată în grupa "Int-B", alături de echipe din Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia, Ungaria, Lituania, Australia şi Mexic.  Românii au câştigat grupa, cu cinci victorii din cinci meciuri.
 

Afla mai multe despre: scandalhocheiteam romania 

viewscnt
Articole similare