Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Scandal monstru la Campionatul Mondial de fotbal feminin! De ce a dictat arbitrul repetarea acestui penalty RATAT de Franţa în faţa Nigeriei

VIDEO | Scandal monstru la Campionatul Mondial de fotbal feminin! De ce a dictat arbitrul repetarea acestui penalty RATAT de Franţa în faţa Nigerieigalerie foto

Superliga

Comentarii

Scandal uriaş la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Franţa, cu ţara gazdă în prim-plan.

Franţa s-a impus cu 1-0 în faţa Nigeriei, în ultima partidă din faza grupelor, singurul gol al partidei fiind marcat dintr-un penalty dictat după consultarea VAR.

Reprezentantele cocoşului galic au ratat iniţial lovitura de penalizare, însă centralul Melissa Borjas a apelat din nou la VAR şi a decis repetarea penalty-ului. Motivul? Portarul nigeriei - Chiamaka Nnadozie - de deplasase câţiva centimetri de pe linia porţii înainte ca Wendie Renard să lovească mingea.

În plus, Nnadozie a văzut şi cartonaşul galben pentru că s-a mişcat de pe linia porţii.



Regulamentar, decizia Melissei Borjas este corectă, dar aceasta e acuzată de exces de zel, în condiţiile în care în fotbalul mondial sunt cazuri mult mai evidente în care portarul depăşeşte linia porţii.


Conform noilor reglementări, portarii au voie să mişte un picior de pe linia porţi. Până în această vară, goalkeeperii ar fi trebuit să aibă ambele picioare pe linia porţii în momentul executării.

"Dacă vă spun exact ceea ce cred, probabil mă vor trimite direct acasă, deci mai bine tac! Jucătoarele mele sunt nişte eroine. Normal că sunt dezamăgit de rezultat: Franţa e o echipă foarte bună şi nu are nevoie de ajutor pentru a câştiga meciuri", a declarat managerul Nigeriei, Thomas Dennerby, imediat după meci.


Franţa a câştigat Grupa A de la CM 2019, cu maxim de puncte (9), în timp ce Nigeria a încheiat pe locul 3 şi aşteaptă încheierea celorlalte grupe pentru a afla dacă prinde un loc în optimi, fază în care ajung primele două clasate din cele 6 grupe, plus cele mai bune patru locuri 3.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: campionatul mondialnigeriafranta 

viewscnt
Articole similare