Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Scandal uriaş în Belgia. Fosta echipă a lui Rednic, acuzată din nou de "blat". Ce s-a întâmplat în meciul din weekend

VIDEO | Scandal uriaş în Belgia. Fosta echipă a lui Rednic, acuzată din nou de "blat". Ce s-a întâmplat în meciul din weekend
Comentarii

Mouscron, echipă care a fost antrenată până luna trecută de Mircea Rednic şi la care evoluează mijlocaşul Dorin Rotariu, este acuzată din nou de un meci aranjat în campionatul belgian, la fel cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut.

Dacă în urmă cu un an, echipa pregătită atunci de Rednic s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă a sezonului regulat, după victoria obţinută într-un meci despre care s-a zvonit că ar fi fost aranjat, acum Mouscron este acuzaă că nu şi-a apărat corect şansele în partida cu AS Eupen, care a evitat în ultimul moment retrogradarea, la un gol diferenţă, în dauna celor de la Mechelen.

Duminică, AS Eupen a învins-o, acasă, pe Mouscron, scor 4-0 (Rotariu a fost pe teren tot meciul la oaspeţi), iar Mechelen, tot pe teren propriu, pe Waasland-Beveren, cu 2-0. Aflate la egalitate de puncte, 27, Eupen şi Mechelen au fost departajate la golaveraj, avantajul fiind de partea primei echipe, -17, faţă de -18.

De remarcat că Eupen a marcat golurile în minutele 73, 76, 80 şi 89, iar Mechelen în 49 şi 57.

"Din ce am auzit, Mouscron nu a respectat Jupiler Pro League. Este o lipsă de profesionalism şi o lipsă de respect, care afectează imaginea acestui club. În timp ce noi conduceam cu 2-0, Eupen a marcat patru goluri în 20 de minute. Sper că vor fi analizate aceste meciuri şi că vor fi luate decizii", a declarat jucătorul Nicolas Verdier.

Interesant este că Verdier este împrumutat de Eupen la Mechelen.

Cei de la Mouscron resping acuzaţiile, însă nu foarte convingător.

"Toate aceste mesaje de pe reţelele sociale care spun că acest meci a fost aranjat mă irită la cel mai înalt nivel posibil. Suntem corecţi şi aşa vom fi mereu. Flamanzii au pus o presiune negativă pe umerii noştri. Şi să nu uităm că am fi putut conduce în acest meci. S-a spus şi anul trecut că ne-am cumpărat menţinerea la Kortrijk. Azi, sunt noi zvonuri. Dar cei care ne acuză să aducă dovezi", a declarat Patrick De Clerck, preşedintele lui Mouscron, potrivit dhnet.be.

"Au fost declaraţii ale celor de la Mechelen după retrogradarea lor? Pot să le înţeleg frustrarea. Mai ales dacă văd imaginile cu golul al patrulea. În locul lor, şi eu mi-aş pune întrebări, dar pot să vă asigur că nu a existat niciun aranjament. Suntem profesionişti", a declarat căpitanul lui Mouscron, Jérémy Huyghebaert.

"Am jucat bine 70 de minute, chiar am avut ocazii în acest meci. Apoi, totul s-a prăbuşit după primul gol, care a venit pe fondul unor erori de neînţeles din partea noastră", a afirmat Frank Defays, antrenorul care l-a înlocuit pe Rednic, la 14 februarie.

Mouscron este un club controlat de un controversat impresar israelian, Pini Zahavi, prin fondul de investiţii "Gol Football Malta LTD" care îi aparţine. Gruparea belgiană apare, potrivit gsp.ro, în dosarul Football Leaks, în legătură cu transferul fundaşului Cristian Manea de la FC Viitorul la Apollon Limassol, pentru care gruparea patronată de Gheorghe Hagi a plătit un comision de un milion de euro la o sumă de transfer de 2,5 milioane de euro.

Afla mai multe despre: mouscronmechelendorin rotariumircea rednicbelgiafootball leaks 

viewscnt
Articole similare