Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Schimbare la FC Botoşani: intră Ciobotariu, iese Enache. La propriu. Cei doi antrenori s-au întâlnit în aceeaşi conferinţă de presă

VIDEO | Schimbare la FC Botoşani: intră Ciobotariu, iese Enache. La propriu. Cei doi antrenori s-au întâlnit în aceeaşi conferinţă de presă

Superliga

Comentarii

La FC Botoşani a avut loc o schimbare de antrenor chiar în faţa camerelor TV. Într-o conferinţă de presă, Valeriu Iftime şi Costel Enache şi-au luat rămas bun, după o colaborare de aproximativ un an şi jumătate. În aceeaşi conferinţă de presă a venit şi Liviu Ciobotariu, noul antrenor al lui FC Botoşani.

Liga 1 a oferit încă o premieră. Costel Enache i-a predat în direct ştafeta noului antrenor al lui FC Botoşani, Liviu Ciobotariu. Enache s-a despărţit de clubul patronat de Valeriu Iftime într-o conferinţă de presă la care a participat şi principalul finaţator. Iftime a dat vina pe rezultatele slabe pentru această schimbare:

”Am convenit împreună cu Costel Enache să oprim colaborarea, după filozofia noastră echipa este prioritară şi sperăm să creăm un lucru pozitiv dacă se schimbă antrenorul. Costel este un prieten pentru mine şi nu aş vrea să fac pronosticuri viitoare, antrenorii care au lucrat la Botoşani au revenit la Botoşani. Costel este un antrenor care a avut rezultate la noi dar astăzi am decis să încheiem colaborarea. Costel nu pleca niciodata dacă rezultatele erau aşa cum vrea publicul. Pentru mine fotbalul nu este un business, nu fac fotbal să câştig bani şi nici imagine. Fotbalul este pentru spectatori iar dacă ei sunt nemulţumiţi degeaba jucăm fotbal. Nu am ştiut nici o secundă dacă Costel are sau nu o ofertă. E treaba lui unde pleacă”, a declarat finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime.

Costel Enache lasă echipa pe un dezamăgitor loc 12, deşi la începutul sezonului îşi propunea calificarea în play-off: ”Fluctuaţiile astea mi-au arătat că în echipă este o problemă. O problemă de mare fineţe, pe care eu nu am găsit-o, nu am reuşit să o gestionez. Şi nu e normal ca o echipă, într-o perioadă aşa lungă, să aibă aşa multe fluctuaţii”, a spus Enache. Antrenorul de 45 de ani este în cărţi pentru a o prelua pe Astra, însă acesta susţine că nu este nimic concret.

În locul lui Costel Enache a venit Liviu Ciobotariu, care ultima oară a pregătit-o pe Al-Ta'ee, în Arabia Saudită. Însă fostul internaţional român a rămas în memoria suporterilor din România pentru perioada în care a pregătit-o pe ASA Târgu Mureş, când a fost aproape să ia titlul, în 2015.

”De obicei, când se schimbă antrenorul, echipa nu se află într-o situaţie bună. Şi atunci se încearcă altă variantă. Eu sunt convins că vin noroc, cu un moral pozitiv pentru echipă, pentru o schimbare, să se facă un şoc. Şi sunt convins că echipa se va trezi, pentru că, din punctul meu de vedere, la Botoşani este un lot destul de echilibrat. Îmi aduc aminte cu mare plăcere, de câte ori am jucat aici la Botoşani, am avut de suferit. De fiecare dată”, a spus Liviu Ciobotariu la prezentarea oficială.

Afla mai multe despre: costel enachevaleriu iftimefc botosaniliviu ciobotariu 

viewscnt
Articole similare