Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Schimbare majoră în Liga 1. EXCLUSIV | Gică Popescu, încântat: ”Eu cred că este o regulă foarte, foarte bună”

VIDEO | Schimbare majoră în Liga 1. EXCLUSIV | Gică Popescu, încântat: ”Eu cred că este o regulă foarte, foarte bună”

Superliga

Comentarii

IFAB, organismul FIFA care se ocupă cu regulile jocului, a venit cu o măsură temporară pentru perioada pandemiei şi a decis mărirea numărului de schimbări în timpul unui meci, de la 3 la 5. De asemenea, pe banca de rezerve vor avea voie să stea 9 jucători, nu 7 - ca până acum. Gică Popescu este de părere că aceste reguli ar trebui păstrate în Liga 1 şi după pandemie.

Cum ligile naţionale suspendate din cauza pandemiei de coronavirus vor avea puţin timp la dispoziţie pentru a-şi juca toate meciurile, FIFA a decis să le vină în ajutor. Astfel, numărul schimbărilor din timpul unui meci va fi ridicat la 5. De asemenea, lotul pentru un meci va fi de 20 de jucători, nu de 18 - ca până acum. Gică Popescu spune că aceste modificări ar trebuie să rămână şi după încheierea pandemiei.
”Eu cred că e o regulă foarte, foarte bună, care ar trebui menţinută şi după perioada pandemiei şi îţi dau un exemplu: fiecare club are în lot 22 de jucători, un alt lucru care trebuie făcut e să permitem să stea pe banca de rezerve întreg lotul de 20 de jucători, că e foarte greu să le spui... iei în cantonament 20 de jucători, pui pe bancă 18 şi le spui la doi dintre jucătorii care au făcut cantonamentul, care s-au antrenat, care au sperat să joace, să-i trimiţi în tribună. Dacă îi ţii pe banca de rezerve, fiecare are şansa să joace”, a comentat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Regulile în Liga 1 se schimbă pe perioada pandemiei. Ce a decis IFAB

Într-o şedinţă care a avut loc în urmă cu o săptămână, membrii IFAB a decis să le permită echipelor să efectueze 5 înlocuiri. Pentru a nu afecta însă cursivitatea jocului, acestea vor trebui făcute în 3 momente de întrerupere. Noua regulă a intrat imedat în vigoare, este valabilă până la 31 decembrie 2020, dar fiecare federaţie hotărăşte dacă o aplică sau nu. Decizia IFAN vine în sprijinul competiţiilor care vor fi reluate, în contextul în care multe echipe vor juca din 3 în 3 zile. 
Ideea cu 5 schimbări în timpul unui meci nu este nou şi a fost deja testată în preliminariile pentru Campionatul European de Tineret din 2021. 
 

Afla mai multe despre: gica popescu 

viewscnt
Articole similare