Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Se poate şi mai rău decât la fotbal. România, umilită de Spania, în debutul la Campionatul Mondial de handbal 2019

VIDEO | Se poate şi mai rău decât la fotbal. România, umilită de Spania, în debutul la Campionatul Mondial de handbal 2019

Handbal

Comentarii

Echipa naţională a României a fost învinsă, sâmbătă, la Kumamoto, scor 31-16 (16-9), de Spania, în debutul la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.

  • Dintre tricolore, doar Cristina Neagu a contat. Interul stânga de la CSM Bucureşti a marcat şase dintre cele zece goluri ale tricolorelor. Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului, la egalitate cu Fernandez şi Cabral.
  • Pentru România, acesta este cel mai drastic eşec suferit în ultimii opt ani la Campionatul Mondial. În 2011, Franţa învingea România cu scorul de 39-20, la ediţia din Brazilia.

Lipsa omogenităţii, poate şi a spiritului de echipă, ratările din situaţii ideale pe atacurile poziţionale, replierea tardivă sau lipsa reacţiei de pe banca tehnică în anumite momente cheie par a fi principalele motive pentru debutul cu o înfrângere drastică a României, care a fost condusă copios de Spania pe durata confruntării (8-15, min 29, 11-22, min. 42, 14-29, min. 54).

Eforturile Cristinei Neagu, intrată în teren după câteva minute în fiecare repriză şi în continuare inaptă de joc 100%, au fost insuficiente.

”Ciuntirea” lotului după scandalul cu jucătoarele de la Corona Braşov, vizate de WADA pentru folosirea unei terapii interzise, loveşte şi ea în planurile strategiei tricolore din Japonia.

Pentru România au marcat Neagu 6 goluri, Pintea 3, Polocoşer 3, Iuganu 2,  Perianu 1, Pristăviţa 1, iar de la Spania s-a remarcat Cabral 6 reuşite.

În continuare, programul echipei tricolore, antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, este următorul: România – Senegal (1 decembrie, 11.00, ora României), România – Kazahstan (3 decembrie, 12.00), România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 8.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Final | România - Spania 16-31

Final.

Min. 60: Gol România.

Min. 59: Încă un gol pentru Spania, care se distanţează la 16 goluri.

Min. 58: Gol România: 15-30.

Min. 58: Gol Spania.

Min. 57: Polocoşer iroseşte o aruncare de la şapte metri.

Min. 54: Gol Spania. România, condusă la 15 goluri.

Min. 53: Dezastru pentru România. Spania duce scorul la 28-14.

Min. 53: Gol Spania. Pena duce scorul la 27-14.

Min. 51: Gol Spania, după a zecea aruncare de la şapte metri din această partidă. 12 goluri avans şi două jucătoare în plus pe teren pentru Spania, după ce Patricia Vizitiu a fost eliminată şi ea la faza în care s-a acordat aruncare de şapte metri.

Min. 50: Gol Spania. Fernandez înscrie de la şapte metri. Băcăoanu, eliminată. România, din nou în inferioritate numerică.

Min. 48: Gol România, gol Polocoşer! Jucătoarea de la Minaur înscrie primul său gol la un Campionat Mondial.

Min. 48: Gol Spania, care se distanţează din nou la 11 goluri în faţa României.

Min. 46: Se reface diferenţa numerică. Gabriela Perianu, eliminată.

Min. 44: Crina Pintea înscrie de la şapte metri. România are şi superioritate.

Min. 44: Spania reface diferenţa de 11 goluri, prin Barbosa, care transformă a opta aruncare de la şapte metri de care au beneficiat ibericele în acest meci.

Min. 43: Gol România. Aceeaşi Cristina Neagu marchează pentru România.

Min. 41: Gol Barbosa. Spania înscrie din nou de la şapte metri. 11 goluri avantaj pentru Spania. Doar două goluri a marcat România în cea de-a doua repriză, în 11 minute.

Min. 39: Spania profită de superioritate şi reface diferenţa de zece goluri, prin aceeaşi Martinez.

Min. 38: Gol Cristina Neagu. Al cincilea gol în această partidă pentru interul stânga de la CSM Bucureşti: România - Spania 11-20.

Min. 37: Martinez duce scorul la 20-10.

Min. 35: Gol Spania, gol Lopez Jimenez.

Min. 34: Gol Spania. Portarul Spaniei, Silvia Navarro, le prinde din nou descoperite pe tricolore şi înscrie pentru a doua oară în această partidă.

Min. 33: Gol Spania. Barbosa transformă o aruncare de la şapte metri.

Min. 32: GOL România! Pristăviţa înscrie din extrema dreaptă.

Scor neverosimil la pauză: România - Spania 9-16.

Min. 30: Spania nu rămâne datoare şi se distanţează din nou la şapte goluri.

Min. 30: Gol Iuganu: 9-15.

Min. 29: Spania înscrie din nou: 8-15.

Min. 29: Gol Spania: 8-14.

Min. 28: Încă o eliminare pentru România. Pristăviţa este eliminată pentru a doua oară în această partidă.

Min. 26: Gol Spania. Fernandez înscrie de la şapte metri şi duce scorul la 13-8. Spanai are şi superioritate, după eliminarea Gabrielei Perianu.

Min. 25: Gol Spania. Marchează Martinez.

Min. 22: Marta Lopez înscrie pentru Spania.

TIME-OUT cerut de antrenorul Spaniei

Min. 21: Gol Cristina Neagu. Trei goluri consecutive pentru România, care revine de la 5-10 la 8-10. Spania, în inferioritate.

Min. 20: Gol România! Gol Perianu!

Min. 18: Gol Iuganu!

Min. 17: Încă un gol pentru Spania. Portarul Silvia Navarro le prinde pe tricolore descoperite şi înscrie cu o aruncare din propriul careu.

Min. 16: Gol Spania. Cabral Barbosa înscrie pentru a treia oară în această partidă, din tot atâtea aruncări.

Min. 15: Gutierrez înscrie cu şansă al doilea ei gol în această confruntare: România - Spania 5-8

Min. 14: Time-out-ul are efect, iar Cristina Neagu înscrie superb.

TIME-OUT cerut de Tomas Ryde.

Min. 13: Cabral Barbosa duce scorul la 7-4 pentru Spania, cu un lob de mare frumuseţe.

Min. 12: A patra aruncare de la şapte metri pentru Spania. De această dată, Pena aruncă în bară.

Min. 12: Gol România. Primul gol din acţiune pentru Cristina Neagu.

Min. 11: Gol Spania. Înscrie Gutierez.

Min. 11: Spania va avea superioritate, după eliminarea lui Pristăviţa.

Min. 7: Gol şi pentru Spania, care reface diferenţa de două goluri.

Min. 7: Gol România! Gol Crina Pintea!

Min. 6: Gol superb înscris de Barbosa Cabral: 2-4.

Min. 5: Gol şi pentru Cristina Neagu, dintr-o aruncare de la şapte metri obţinută de Crina Pintea. Vom avea şi superioritate numerică, timp de două minute. Elisabet Cesareo este eliminată.

Min. 4: Crina Pintea înscrie primul gol al României la Cupa Mondială, din pasa Cristinei Neagu.

Min. 4: Uluitor: Spania are parte de încă o aruncare de la şapte metri, iar Pena înscrie din nou. 3-0 pentru Spania.

Min. 3: Încă o aruncare de la şapte metri şi încă un gol pentru Spania. Aceeaşi Pena trimite mingea în plasă.

Min. 1: 0-1. Pena deschide scorul de la şapte metri.

Min. 1: A început meciul de la Kumamoto.

România - Spania LIVE VIDEO ONLINE pe site-ul Telekom Sport. Naţionala antrenată de Tomas Ryde se află în faţa debutului la Campionatul Mondial de Handbal 2019, iar primul adversar pare să fie unul destul de familiar.

Firesc, pe undeva, ţinând cont că în lotul ibericelor se află nu mai puţin de patru jucătoare care evoluează în campionatul României. Este vorba despre Marta Lopez, Alicia Fernandez şi Mireya Gonzalez (toate trei de la SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României), dar şi de portarul de Paula de la Gloria Bistriţa. Avem toate ingredientele pentru un super meci, între două echipe bune, aşa că nu uita: România - Spania se vede LIVE VIDEO ONLINE pe site-ul nostru şi în direct la Telekom Sport. Partida începe la ora 11:00 şi va fi comentată de Cosmin Băleanu.

  • CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL 2019: România - Spania sâmbătă, 11:00, Telekom Sport 1. Cristina Vărzaru este optimistă

Înainte de debutul României la turneul final, Cristina Vărzaru, un nume greu pentru handbalul românesc a analizat duelul contra Spaniei: ”Meciul cu Spania este cel mai important fiindcă este primul. Asta în primul rând, apoi Spania este un adversar de calibru. Am avut probleme cu ele anul trecut, dar noi în general Spania am dominat-o pentru că Spaniei nu i-a convenit sistemul nostru defensiv. Sper din tot sufletul să avem un start bun de competiţie, sper să ieşim cu puncte din acest meci şi vedem. Competiţia e foarte lungă, oricum, şi trebuie luată pas cu pas” a mărturisit Cristina. România - Spania se vede LIVE VIDEO ONLINE pe site-ul nostru şi în direct la Telekom Sport.

Evident, înaintea unei asemenea competiţii, marea presiune pică pe umerii starului de la CSM Bucureşti, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii: ”Întotdeauna a fost presiune pe umerii ei, fiindcă este jucătoarea desemnată de atâtea ori cea mai bună din lume. Şi este normal să îţi pui speranţele într-un jucător de excepţie. Cel mai important este ca ea să îşi asculte corpul şi sunt convinsă că, la felul cum ştiu că s-a pregătit în recuperare, nu va avea probleme mai mari decât cele pe care le are în momentul ăsta” a mărturisit aceeaşi Vărzaru.

Nationala feminină a pierdut al doilea si ultimul amical programat înaintea debutului la mondialul din Japonia. A fost o reeditare a finalei mici de la europeanul de anul trecut, cu Olanda. ”Prima repriză a fost incredibil de bună şi am fost foarte satisfăcuţi. Am avut un plan de joc pentru aceasta. În a doua repriză nu am mai avut un plan de joc, am spus că toată lumea trebuie să joace, acesta era cel mai important lucru” a mărturisit Tomas Ryde, la finalul meciului. ”Am fost multe fete care am avut probleme cu schimbul ăsta de fus orar, dar trebuie să ne adaptăm, toate echipele trăiesc acum cu acest schimb de fus orar” a mai spus selecţionerul României. România - Spania este LIVE VIDEO ONLINE pe site-ul nostru şi în direct la Telekom Sport, sâmbătă de la ora 11:00

  • CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL 2019: România - Spania sâmbătă, 11:00, Telekom Sport 1. Cine este Spania, primul adversar al fetelor noastre

Spania este antrenată în prezent de Carlos Viver, fost internaţional iberic şi mare handbalist al celor de la Granollers. În vârstă de 46 de ani, Viver a câştigat medalia de aur la Jocurile Mediteraneene cu naţionala de handbal feminin a Spaniei în 2018. Spanioloaicele au câştigat finala cu Muntenegru, scor 27-23, dar trebuie menţionat că finala s-a jucat la Tarragona, în Spania.

Pe lângă handbalistele care joacă în campionatul românesc şi care sunt mult mai cunoscute publicului larg de la noi, Spania se bazează pe un lot puternic şi experimentat.Veterana lotului este Silva Navarro, portarul în vârstă de 40 de ani care joacă la BM Remudas. Al treilea portar din lot, Elisabet Cesareo este cea mai tânără componentă a lotului naţional (20 de ani). În rest, Viver aduce în Japonia un lot experimentat, cu jucătoare cunoscute, care evoluează în campionate de top. Nerea Pena de la Siofok sau Alexandrina Cabral de la Nantes sunt pericole reale, în timp ce aripile Marta Lopez (29 de ani) şi Jennifer Guttierrez Bermejo (24 de ani) au suficient de multă calitate, experienţă şi viteză cât să ne pună probleme.

  • CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL 2019: România - Spania sâmbătă, 11:00, Telekom Sport 1

Naţionala de handbal feminin a României va debuta sâmbătă, 30 noiembrie, împotriva Spaniei, la Campionatul Mondial. Până la startul competiţiei, care va fi transmisă în direct la Telekom Sport, jucătoarele lui Tomas Ryde combină sesiunile de pregătire cu momentele de relaxare.

Zilele trecute, înainte de startul turneului final, fetele lui Ryde au vizitat o şcoală şi au descoperit tainele ceremonialului ceaiului, pentru ca apoi să învăţe caligrafie asiatică şi să descoperit cum să cânte la tobe. Recent, handbalistele României au vizitat Templul Kodenji şi au participat la o oră de meditaţie.  România - Spania este LIVE VIDEO ONLINE pe site-ul nostru şi în direct la Telekom Sport, sâmbătă de la ora 11:00

Afla mai multe despre: spaniaromâniacampionatul mondial de handbal 2019 

viewscnt
Articole similare