Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Selecţionerul Ungariei şi-a ieşit din fire după eşecul cu România. Acuzaţii incredibile făcute de Kim Rasmussen: ”A fost ruşinos”

VIDEO | Selecţionerul Ungariei şi-a ieşit din fire după eşecul cu România. Acuzaţii incredibile făcute de Kim Rasmussen: ”A fost ruşinos”

CM Handbal

Comentarii

Kim Rasmussen, selecţionerul Ungariei, şi-a ieşit din fire în timpul conferinţei de presă de după eşecul cu România. Antrenorul danez a dat vina în primul rând pe arbitraj pentru eşecul echipei sale.

România a câştigat incredibil cu Ungaria, scor 28-27, cu golul victoriei marcat în ultimele secunde, din şapte metri. Naţionala noastră s-a calificat astfel în grupa principala a Campionatului Mondial. Kim Rasmussen a avut însă o reacţie foarte dură la adresa arbitrajului.

Selecţionerul Ungariei a felicitat România pentru victorie, dar spune că arbitrajul a fost ”ruşinos” şi a avantajat România:

”Felicitări echipei României! Sunt foarte dezamăgit de mine. Sunt dezamăgit că n-am obţinut măcar rezultatul de egalitate. Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. Sunt extrem de dezamăgit că s-a ajuns la acest nivel, dar de mine sunt cel mai dezamăgit. Atunci când joci 7 contra 6 un spaţiu rămâne întotdeauna şi este greu să o ţii pe Cristin Neagu. Jocul 7 contra 6 a fost bun pentru România, a fost un avantaj pentru ele. Am avut 3 goluri până în finalul jocului şi pot să spun că meciul acesta este cea mai mare dezamăgire din cariera mea de antrenor. Îmi pare foarte rău pentru fete că n-am fost mai bun pentru ele în această zi. Există suişuri şi coborâşuri, dar astăzi nu m-a ridicat la nivelul. Dacă vrei să vezi un arbitraj prost, uită-te încă o dată la acest meci”, a declarat Kim Rasmussen.

Naţionala de handbal feminin a României, victorie eroică în faţa Ungariei

Pentru România urmează trei meciuri în grupele principale. Primul va fi duminică, iar câştigătoarea se stabileşte la ora 13:30.

Condusă tot meciul, cu o diferenţă chiar şi de şase goluri la pauză (10-16), echipa română a revenit şi a egalat, iar golul victoriei a fost adus în ultimele secunde de Cristina Neagu, de la 7 metri.

Pentru căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, partida cu Ungaria a avut şi o altă conotaţie.

”Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut şi chiar sunt curioasă cum o să fie senzaţia din ziua meciului. Cu siguranţă îşi doresc la fel de mult ca şi noi victoria şi îsi doresc să meargă cu cât mai multe puncte în grupa principală”, a spus Neagu înaintea confruntării de vineri.

Rezultatele tricolorelor de până acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan şi 26-27 cu Muntenegru.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

viewscnt
Articole similare