Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Semnal de alarmă al lui Burleanu pentru echipele care vor juca în Europa: "Vom avea şanse mai mici"

VIDEO | Semnal de alarmă al lui Burleanu pentru echipele care vor juca în Europa: "Vom avea şanse mai mici"

Superliga

Comentarii

Fotbalul românesc a intrat într-un declin pe plan european. Începând din acest sezon, în cel mai bun caz, o echipă din România va evolua în turul doi preliminar din Europa League, altfel primul tur este destinaţia "preferată". Dar se poate şi mai rău, iar în acest sens Răzvan Burleanu avertizează cluburile din Liga 1.

Doar câştigătoarea Cupei României, care în acest sezon va fi Astra Giurgiu sau FC Viitorul, va începe campania europeană din turul al doilea preliminar din Europa League. În rest, campioana CFR Cluj va juca în primul tur preliminar din UEFA Champions League, iar FCSB şi FC Viitorul/Craiova vor evolua în primul tur preliminar UEFA Europa League. 

Situaţia se poate înrăutăţi peste doar două sezoane, avertizează Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, pentru că a doua competiţie la nivel european va avea mai puţine echipe: "Trebuie să luăm în considerare că noul format competiţional, din 2021, va propune pentru Europa League doar 32 de echipe. Ceea ce înseamnă că vom avea şanse mai mici începând din 2021. De aceea, cred că este foarte important ca echipele noastre de club să trateze cu mare, mare interes această campanie de vară", a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă. 

Preşedintele FRF îşi doreşte ca din cele patru echipe calificate în Europa, cel puţin două să ajungă în grupele unei competiţii, chiar dacă i se pare că CFR Cluj are o misiune aproape imposibilă de a ajunge în grupele UEFA Champions League. 

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare