Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sepsi - FCSB 4-2. Vicecampioana a fost umilită la Sfântu Gheorghe! Lecţie de fotbal primită de la elevii lui Eugen Neagoe

VIDEO | Sepsi - FCSB 4-2. Vicecampioana a fost umilită la Sfântu Gheorghe! Lecţie de fotbal primită de la elevii lui Eugen Neagoegalerie foto

Superliga

Comentarii

FCSB a fost învinsă, marţi seară, în deplasare, cu scorul de 4-2 (2-0), de Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 18-a a Ligii 1. Vicecampioana nu mai primise patru goluri în campionat din mai 2013, atunci când a pierdut în faţa Viitorului, 5-2.

Rezultatul de la Sfântu Gheorghe este cu atât mai surprinzător cu cât Harlem Gnohere revenea după două meciuri în "11-le" vicecampioanei, după ispăşirea unei suspendări. Gazdele au jucat mai bine încă din startul jocului, iar Vaşvari a avut prima ocazie a întâlnirii, în minutul al patrulea. Gnohere a fost, la rândul său, periculos, la finalul primului sfert de oră al jocului.

A urmat o perioadă de tatonare, fără ocazii notabile, până în minutul 32, atunci când Florin Ştefan îi pasează excelent în faţa porţii lui Gabriel Vaşvari. Mijlocaşul gazdelor nu are cea mai bună reluare, dar prinde cadrul porţii, iar Bălaşa are o intervenţie stângace pe linia porţii şi nu poate împiedica golul. Patru minute mai târziu, se face 2-0, după ce Ştefan se transformă din pasator în marcator, reluând superb cu călcâiul de la prima bară. 2-0 la pauză, iar Dică face, ca de obicei, o schimbare: intră Coman şi iese Nedelcu, după ce Teixeira îi lăsase locul în minutul 30 lui Mihai Roman, din cauza unei accidentări. Rezultatul nu este cel scontat, iar Tandia obţine penalty în minutul 52. Tot el îl transformă şi declanşează nebunia la Sfântu Gheorghe.

Atunci, FCSB nu a mai avut ce să piardă şi a riscat totul, aruncându-se în atac. Coman avea în cele din urmă să înscrie şi să reducă din diferenţă, în minutul 61, pentru ca Rusescu (88) să o apropie pe vicecampioană la un singur gol de remiză, după o lovitură liberă din 18 metri transformată perfect. FCSB a continuat să atace şi în ultimele minute, dar a fost prinsă pe contraatac, iar Mensah a făcut 4-2 în ultimul minut.

S-a terminat 4-2, iar FCSB rămâne pe locul al doilea, cu 34 de puncte, la cinci puncte de liderul CFR Cluj. Sepsi ocupă locul al cincilea, cu 27 de puncte.

VIDEO | Sepsi - FCSB 4-2 (Vaşvari 32', Ştefan 36', Tandia 53'-pen., Mensah 90+4' / F. Coman 61', Rusescu 88')

Au evoluat următoarele echipe:

Sepsi: Fejer - Moura, Viera, Jovanovici, Sato (Drăghici '73) - Velev, Rus - Nouvier, Vaşvari (Simonovski '71), Fl. Ştefan - Tandia (Mensah '90+3). Antrenor: Eugen Neagoe

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Bălaşa, Morais - Nedelcu (F. Coman 46'), Filip - Teixeira (M. Roman 30'), Man (Rusescu 61'), Fl. Tănase - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică


Final.

Min. 90+4: Gol Sepsi! Mensah duce scorul la 4-2, cu un şut din apropiere, după o pasă a lui Simonovski, în ultimul minut de joc.

Min. 88: Gol FCSB. Raul Rusescu transformă o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri.

Min. 87: Nouvier îşi încearcă şansa cu un şut plasat din afara careului, dar Bălgrădean prinde în doi timpi.

Min. 83: Încă o ocazie pentru vicecampioană: Rusescu reia cu capul din cădere, însă fix în direcţia lui Fejer, care are o nouă intevenţie bună.

Min. 81: Se înmulţesc ocaziile la poarta lui Fejer: Rusescu ridică mingea frumos peste apărarea gazdelor, iar Florinel Coman şutează din prima, portarul gazdelor scoţând cu piciorul.

Min. 80: Ocazie FCSB. Mihai Roman trage spectaculos din unghi, iar mingea trece puţin peste poarta lui Fejer.

Min. 74: Ocazie Sepsi. Tandia execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri, iar mingea se duce către vinclul porţii lui Bălgrădean, care are însă o intervenţie excelentă.

Min. 61: Gol FCSB! Florinel Coman reduce din diferenţă cu o lovitură de cap, după o deviere a unui jucător al gazdelor.

Min. 61: Dică apelează şi la ultima schimbare. Intră Rusescu şi iese Man.

Min. 53: Gol Sepsi! Acelaşi Tandia execută lovitura de la 11 metri şi îl învinge pe Bălgrădean cu un şut în stânga portarului vicecampioanei, mingea loving bara apoi intrând în poartă. Bălgrădean a plonjat în partea opusă.

Min. 52: Penalty Sepsi! Horaţiu Feşnic acordă penalty, după două faze controversate în careul vicecampioanei. Mai întâi, Planic a făcut henţ la şutul lui Tandia, apoi Morais a avut o intrare periculoasă asupra lui Vaşvari.

Min. 46: S-a reluat meciul. La pauză, Nicolae Dică a efectuat, ca de obicei, o schimbare. A ieşit Dragoş Nedelcu şi a intrat Florinel Coman.

Pauză la Sfântu Gheorghe. Scor de necrezut la finalul primelor 45 de minute.

Min. 45+3: Ocazie FCSB. Harlem Gnohere execută o lovitură liberă de la 20 de metri, însă mingea trece mult peste poarta lui Fejer.

Min. 36: Gol Sepsi! Florin Ştefan duce scorul la 2-0 cu un gol superb cu călcâiul, după o fază de mare frumuseţe a gazdelor.

Min. 32: Gol Sepsi! Gazdele deschid scorul prin Gabriel Vaşvari, care a reluat modest din câţiva metri, după o pasă ideală a lui Ştefan, dar Bălaşa a avut o intervenţie stângace pe linie porţii şi nu a putut împiedica golul.

Min. 30: Schimbare la FCSB. Iese Teixeira, accidentat, şi intră Mihai Roman.

Min. 24: Oaspeţii cer lovitură de la 11 metri, după ce mingea îl loveşte în mână pe Vaşvari, după o lovitură liberă a lui Florin Tănase.

Min. 15: Ocazie FCSB. Gnohere, la un pas să profite de o nesincronizare între doi jucători ai oaspeţilor: fundaşul central Jovanovic şi portarul Fejer.

Min. 4: Ocazie Sepsi. Vaşvari reia periculos cu capul, dar Bălgrădean reuşeşte să reţină.

Min. 1: A început partida de la Sfântu Gheorghe.


UPDATE 18:50 | S-a oprit ninsoarea la Sfântu Gheorghe, iar terenul se prezintă în condiţii bune cu aproape o oră înaintea jocului dintre echipa locală şi FCSB.

UPDATE 18:25 | Avem echipa de start aleasă de Nicolae Dică.

Din una dintre echipele cele mai puternice pe teren propriu, Sepsi a devenit o victimă în ultimele etape. Echipa lui Eugen Neagoe nu pierduse niciodată în acest campionat în primele 5 meciuri jucate la Sfântu Gheorghe.

  • LIVE  | Sepsi - FCSB miercuri de la ora 20:00 în direct la Telekom Sport 1

A venit în octombrie, prima înfrângere cu Gaz Metan şi au urmat alte două pe acelaşi teren, cu CFR Cluj şi FC Hermannstadt. FCSB nu traversează o nici ea o perioadă prea bună în partidele disputate ”afară”. Două victorii are echipa lui Dică în deplasare în ultimele cinci meciuri, 2-1 la Iaşi, pe finalul lunii noiembrie şi 3-1 la Hermannstadt în septembrie. Din partidele cu Dinamo şi Universitatea Craiova, roş albaştrii nu au cules decât un punct.

  • LIVE  | Sepsi - FCSB miercuri de la ora 20:00 în direct la Telekom Sport 1

În cele trei întâlniri directe dintre cele două echipe, Sepsi nu a marcat niciodată contra FCSB-ului. De două ori, Sepsi a pierdut cu 0-2, iar anul trecut în octombrie s-a înclinat pe teren propriu, 0-4.

Nicolae Dică va conta pentru acest duel şi pe golgeterul său, Harlem Gnohere: ”Este un jucător important pentru noi, un atacant veritabil, un număr 9, un jucător care a marcat foarte multe goluri de când eu am venit la echipă şi sper să ne ajute mâine seară” a explicat antrenorul roş-albaştrilor în conferinţa de presă din preziua meciului. ”Întâlnim o echipă care îşi doreşte să fie în play off, o echipă care în acest an a arătat bine, cu jucători de calitate de la mijlocul terenului în sus şi ne aşteaptă o partidă foarte grea” a mai spus antrenorul FCSB despre partida cu Sepsi de la Sfântu Gheorghe.

Echipe probabile

Sepsi: Fejer - Gabriel, Viera, Rus, Ştefan - Velev, Karnitsky - Tandia, Vaşvari, Nouvier - Simonovski

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Stan - Nedelcu, Filip - Teixeira, Dennis Man, Tănase - Gnohere

Liga 1 e la putere! Zi de zi ai super meciuri din campionatul intern pe Telekom Sport 1.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbliga 1sepsi 

viewscnt
Articole similare