Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sepsi - U Craiova 0-1. Mateiu pune presiune pe CFR Cluj. Golul său a adus 3 puncte oltenilor

VIDEO |  Sepsi - U Craiova 0-1. Mateiu pune presiune pe CFR Cluj. Golul său a adus 3 puncte oltenilor

Superliga

Comentarii

Devis Mangia şi elevii săi au obţinut trei puncte importante la Sfântu Gheorghe. Alexandru Matei a marcat singurul gol al meciului în minutul 20. Temporar, Craiova e la patru puncte distanţă de locul 3, FCSB, şi la un punct în spatele campioanei CFR Cluj.

Universitatea Craiova a început mai bine meciul de la Sfântu Gheorghe şi, după 20 de minute, conducea cu scorul de 1-0. Golul marcat de Alexandru Mateiu a venit în urma unei faze fixe şi a unui carambol în careul echipei gazdă. Pe fază, fostul braşovean a trimis mingea în poarta lui Niczuly, cu toată opoziţia goal-keeper-ului de la Sepsi.

Nu doar că formaţia lui Neagoe nu a reuşit să reintre rapid în meci, dar ar fi putut să mai primească gol în primele 45 de minute. Bărbuţ şi Nicuşor Bancu au ratat cele mai bune ocazii de gol ale craiovenilor în prima repriză, dar scorul a rămas neschimbat până la pauză.

Nici la reluare gazdele nu au fost parcă în apele lor. Deşi au început mai bine şi cu mai multă determinare al doilea mitan, iar Adrian Rus a fost aproape de gol în minutul 47, băieţii lui Neagoe s-au văzut din nou controlaţi de o echipă ermetică, organizată şi disciplinată a oltenilor. Mangia a preferat un stil de joc atent, fără riscuri prea mari şi cu contraatacuri rapide. Ba mai mult, oltenii puteau profita de erorile din defensiva lui Sepsi, dar nici Koljic, nici Bancu şi nici Bărbuţ nu au reuşit să marcheze al doilea gol al alb-albaştrilor.

Craiova  face 29 de puncte şi bifează a doua victorie consecutivă cu 1-0 în playoff-ul Ligii 1. Oltenii sunt la un singur punct distanţă de liderul CFR Cluj, care joacă sâmbătă, în direct la Telekom Sport cu Viitorul Constanţa. FCSB, care în această rundă joacă la Giurgiu, cu Astra, e pe locul 3 cu 25 de puncte.

Pentru olteni urmează o nouă confruntare cu FCSB în campionat. Sepsi este pe locul 6 cu 19 puncte şi nicio victorie în primele două runde ale play-off-ului. Runda viitoare, Neagoe şi compania au meci acasă cu Viitorul lui Gheroghe Hagi.


LIVE | Sepsi - U Craiova 0-1 (Mateiu 20)

Echipele de start

  • Sepsi: Niczuly - Moura, Viera, Jovanovic, Sato - Velev, Rus - Nouvier, Flores, Stefan - Tandia. Rezerve: Fejer - Rudol, Vaşavri, Hamed, Hadnagy, Carnat, Karnitski
  • Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelic, Ferreira - Dimitrov, Bărbuţ, Mateiu, Cicâldău, Bancu - Koljic, Mihăilă. Rezerve: I. Popescu, Briceag, Bic, Nuno Rocha, Fortes, A. Cristea, Drăghici

Final de meci. Oltenii câştigă cu 1-0

Min 77 - Ocazie Craiova! Mateiu reuşeşte o nouă intercepţie, îl pune în cursă pe Koljic care scapă din nou singur spre poarta gazdelor, dar şutul său din lateral dreapta este respins de Niczuly

Min 70 -  Craiova cere penalty la Bărbuţ

Min 67 - Bancu este pentru a doua oară în situaţie foarte clară de gol. Gabriel a alunecat şi i-a permis internaţionalului oltenilor să scape singur spre poartă. Şutul olteanului nu a găsit însă ţinta

Min 61 - Gafă a lui Sato, dar Koljic nu reuşeşte să profite de oporunitatea bună care i s-a ivit pe contraatac

Min 57 -  Sepsi ratează o bună oportunitate de gol prin Jovanovic

Min 55 - Oltenii solicită un posibil cartonaş galben pentru această intrare a lui Jovanovic

Min 48 - Ocazie Sepsi! Adrian Rus trage puternic de la marginea careului de 16 metri, dar şutul său trece pe lângă poartă

Pauză

Min 35 - Ocazie din nou pentru Craiova! De această dată Bărbuţ scapă spre poarta gazdelor, dar şutul său e prea slab

Min 32: Sepsi cere penalty la Nouvier

Min 30 - Ocazie mare Craiova!!! Bancu este lansat de Tiago în flancul stâng, scapă singur cu Niczuly, dar alege să paseze în loc să tragă!

Min 20 - GOOOOL CRAIOVA! Corner pentru olteni, Kelic reia cu capul, portarul Niczuly respinge, dar Alexandru Mateiu, pe fază, marchează primul gol al meciului

Min 7 - Ocazie Sepsi! Florin Ştefan scapă singur cu Pigliacelli, dar şutează pe lângă poartă

Min 1 - A început meciul


 

  • Golurile şi cele mai importante faze de la Sepsi - Craiova se văd în timp real pe www.telekomsport.ro.

Oltenii s-au răzbunat pe Astra pentru înfrângerea din ultima etapă a sezonului regulat şi au început cu dreptul play-off-ul acestui sezon al Ligii I. Echipa lui Mangia a profitat şi de eşecul roş-albaştrilor cu Viitorul şi a urcat pe poziţia secundă la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj. Iar dincolo de încercarea de a-i prinde din urmă pe clujeni alb-albaştrii din Bănie mai au o motivaţie specială înaintea meciului de la Sfântu Gheorghe.

  • LIVE VIDEO | Sepsi - U Craiova, vineri, 20:30, Telekom Sport 1

Sepsi este una dintre cele două echipe pe care oltenii nu le-au învins în sezonul regulat. A doua este FC Botoşani. Contra trupei lui Eugen Neagoe, Universitatea a remizat acasă şi a pierdut în Covasna. Sepsi în schimb are o singură victorie în acest an 2019 din cele 7 partide disputate. Roş-albii au câştigat la Mediaş însă în ultimele trei jocuri oficiale au pierdut de fiecare dată în faţa celor de la CFR Cluj. Partida de la Sfântu Gheorghe va fi arbitrată de Andrei Chivulete iar asistenţii lui vor fi Ciprian Danşa şi Bogdan Gheorghe. 

Afla mai multe despre: sepsiu craiovaneagoemangia 

viewscnt
Articole similare