Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Sevilla a dat lovitura pe final! Şahtior s-a calificat en fanfare în semifinalele UEFA Europa League. Golurile se văđ AICI

VIDEO Sevilla a dat lovitura pe final! Şahtior s-a calificat en fanfare în semifinalele UEFA Europa League. Golurile se văđ AICI

UEFA Europa League

Comentarii

Echipa Şahtior Doneţk s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a învins, marţi, la Gelsenkirchen, cu scorul de 4-1, formaţia elveţiană FC Basel. Sevilla a dat lovitura pe final şi a învins Wolverhampton cu 1-0

Şahtior Doneţk a făcut spectacol în meciul cu Basel. Ucrainenii au început în forţă partida din sferturile de finală ale Europa League.

Au deschis scorul chiar din minutul 2. Marlos a centrat din corner, iar Junior Morais a trimis mingea în poartă cu capul. S-a făcut 2-0, 20 de minute mai târziu. Marlos a pasat din nou decisiv, iar Taison a înscris spectaculos după o deviere. Până la pauză, ucrainenii au mai ratat două ocazii, prin Marlos şi Marcos Antonio. Ultimul a lovit bara transversală. Şahtior nu a avut milă de Basel nici în repriza a doua. A mai marcat o dată în minutul 75, din penalty.

Alan Patrick a transformat lovitura de pedeapsă obţinută de Taison. A fost recital brazilian marţi seară. A mai înscris şi Dodo, cu 4 minute înainte de final. Basel a reuşit golul de onoare în prelungiri. Van Wolfswinkel a stabilit scorul final, Şahtior - Basel 4-1. Ucrainenii s-au calificat în semifinalele competiţiei, acolo unde o vor întâlni pe Inter, pe 17 august. Finala va avea loc pe 21 august, la Koln.

Sevilla îşi continuă drumul către al şaselea trofeu Europa League, după o victorie la limită în faţa lui Wolverhampton. Ocampos a marcat singurul gol al meciului cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar. Pentru prima oară în sferturile unei competiţii europene după aproape 50 de ani, englezii au început super ofensiv.

După numai zece minute, colosul Adama Traore a scos penalti. Raul Jimenez a tras însă slab şi nu l-a putut învinge pe Bono.

La cealaltă poartă, Suso a fost la un pas să îl surprindă pe Patricio de la marginea careului. După pauză, pe teren a mai existat o singură echipă - Sevilla. En Nasyri s-a jucat cu apărarea lupilor, dar Patricio şi-a mai salvat o dată echipa.

Nici Banega nu a avut mai mult noroc din lovitură liberă, iar meciul părea să se îndrepte către prelungiri. În minutul 88, Ocampos s-a aflat însă la locul potrivit şi a marcat golul calificării. Sevilla s-a impus cu 1-0 şi va lupta cu Manchester United pentru un loc în marea finală. Confruntarea este programată duminică, la Koln, cu începere de la ora 22.


LIVE VIDEO | Wolves - Sevilla 0-1 (Ocampos 88)

  • Wolves: Rui Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Dendoncker, Ruben Neves, Joao Moutinho, Vinagre - Traore, Jimenez
  • Sevilla: Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Suso, En Nesyri, Ocampos

Min 88. GOOOOL Ocamposss!! Sevilla dă lovitura pe final de meci şi se califică!

Min 62. Ocazie pentru spanioli! En Nesyri este din nou în faţă golului

Min 55. Sevilla solicita lovitură de la 11 metri. Centralul lasă jocul să continuie

Min 46. Start în repriza secundă

Pauză: 0-0

Min 37. Ocazie pentru andaluzi. De această dată este rândul lui Ocampos

Min 25. Sevilla putea deschide scorul! Ratare pentru En Nesyri

Min 14. Şut bun al lui Suso, rămas fără rezultat. A fost prima replică a Sevillei

Min 13. Ratare!!! Raul Jimenez, golgheterul englezilor ratează de la punctul cu var. Ceva ce i se întâmplă destul de rar mexicanului. A bătut slab, pe centrul porţii, iar Bounou a respins.

Min 12. Penalty pentru Wolves după o cursă a lui Adama Traore. Spaniolul a făcut o cursă absolut senzaţională şi a fost agăţat în careu.

Min 4. Wolves trece pe lângă deschiderea scorului! Dendoncker putea da lovitura în startul meciului


LIVE VIDEO | Shakhtar - FC Basel 4-0 (Moraes 2, Taison 15, Alan 75, Dodo 88)

  • Şahtior: Pyatov - Dodo, Krvtsov, Bondar, Matviyenko - Marcos Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrick, Taison - Junior Moraes
  • FC Basel: Nikolic - Widmer, Alderete, Van der Werff, Petretta - Xhaka, Campo, Frei - Stocker, Cabral, Pululu

Min 91. Gol de onoare pentru evelţieni. Marchează Van Wolsfwinkel

Min 88. Al patrulea gol al ucraininenilor. Dodo stabileşte scorul la 4-0 pentru Şahtior

Min 74. Penalty şi gol pentru Şahtior. Execută brazilianul Alan Patrick, şi ucrainienii sunt în semifinale: 3-0

Min 65. Ocazie mare pentru FC Basel. Cabral putea reduce din handicap

Min 62. Elveţienii solicită lovitură de la 11 metri

Min 46. A început partea a doua

Pauză: 2-0 pentru ucrainieni

Min 40. Bară Şahtior! Marcos Antonio trimite mingea în bară

Min 37. Marlos, ocazie de 3-0!! Sahtior e clar echipa care controlează meciul

Min 30. Ocazie pentru Şahtior! Acelaşi Junior Moraes în prim plan

Min 22. Gooool Şahtior! Campioana Ucrainei face până la urmă 2-0, datorită lui Taison, un alt brazilian. Mingea a fost deviată în drumul ei spre poartă.

Min 19. Juniooor! Ucrainienii puteau face 2-0. A fost o şansă de gol importantă pentru starul lor, fostul "bistriţean, Junior Moraes.

Min 12. Ocazie Basel! Elveţienii puteau egala prin Pululu

Min 2. Gooool Sahtior! Junior Moraes marchează în minutul 2 al meciului


Wolves şi Sevilla vor juca pe teren neutru, mai precis pe stadionul formaţiei germane Schalke 04, Veltins-Arena. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima dată într-o partidă directă.

Tripla câştigătoare a Premier League, Wolves, va încerca să ajungă în careul de aşi al Europa League, înfruntând cea mai titrată formaţie din istoria competiţiei. Spaniolii de la Sevilla au în palmares cinci trofee Europa League, dintre care două sunt de Cupa UEFA (vechea competiţie).

Câştigătoarea acestei manşe unice din sferturi se va întâlni în semifinale cu învingătoarea dintre Manchester United şi Copenhaga.

Echipe probabile:

Wolves: Patricio; Boly, Coady, Saiss; Doherty, Dendoncker, Moutinho, Neves, Vinagre; Jimenez, Jota

Antrenor: Nuno Espírito Santo

Sevilla: Vaclik; Navas, Carlos, Kounde, Reguilon; Fernando, Jordan, Banega; Ocampos, En-Nesyri, Munir

Antrenor: Julen Lopetegui

 

Shakhtar şi FC Basel vor disputa manşa unică a sferturilor Europa League pe Schauinsland-Reisen-Arena, stadionul lui MSV Duisburg din Germania.

Echipa calificată în semifinale va avea parte de o misiune dificilă pentru a accede în ultimul act al competiţiei. Va trebui să treacă de câştigătoarea dintre Inter şi Bayer Leverkusen.

Shakhtar şi FC Basel s-au mai întâlnit de două ori într-o competiţie europeană. Ucrainenii şi elveţienii au fost în aceeaşi grupă, în Liga Campionilor, în 2008. Pe atunci echipa antrenată de Mircea Lucescu, Shakhtar s-a impus pe teren propriu cu 5-0 iar acasă la Basel a câştigat cu 1-2.

Elveţienii au fost eliminaţi din Europa, adunând un singur punct în şase partide disputate, iar elevii lui Mircea Lucescu de la acea vreme au mers mai departe în Cupa UEFA, unde urmau chiar să câştige competiţia pentru prima şi singura dată în istoria lor. În grupa lor, din Liga Campionilor, au mai făcut parte şi Barcelona şi Sporting, care au strâns 13 puncte, respectiv 12.

Echipe probabile

Shakhtar: Pyatov; Dodo, Kryvtsov, Matviyenko, Bolbat; Antonio, Stepanenko; Marlos, Patrick, Taison; Junior Moraes

Antrenor: Luis Castro

Basel: Nikolic; Widmer, Van Der Werff, Alderete, Petretta; Xhaka, Frei; Stocker, Campo, Pululu; Cabral

Antrenor: Marcel Koller

Afla mai multe despre: wolvessevillashakhtarfc baseleuropa league 

viewscnt
Articole similare