Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | SHOW total sub ochii lui Nicolae Stanciu. Arsenal s-a distrat pe terenul Slaviei Praga şi s-a calificat în semifinalele Europa League

VIDEO | SHOW total sub ochii lui Nicolae Stanciu. Arsenal s-a distrat pe terenul Slaviei Praga şi s-a calificat în semifinalele Europa League

Fotbal

Comentarii

Arsenal n-a avut nicio problemă în deplasarea de la Slavia Praga, unde s-a impus cu 4-0, şi a obţinut calificarea în semifinalele Europa League. "Tunarii" o vor întâlni pe Villarreal, care a trecut de Dinamo Zagreb, cu scorul general de 3-1.

Cu Nicolae Stanciu titular, Slavia Praga n-a mai putut rezista în faţa lui Arsenal, aşa cum s-a întâmplat în partida tur, când a scos o remiză, scor 1-1, la Londra. După un prim gol anulat cu VAR al lui Smith Rowe, echipa lui Arteta a înscris de trei ori în şase minute prin Pepe, Lacazette şi Saka şi şi-a asigurat calificarea încă din prima repriză.

Stanciu a fost schimbat la pauză, însă modificările efectuate de antrenorul cehilor nu s-au simţit deloc nici în repriza secundă. Arsenal a mai marcat o dată prin Lacazette şi s-a impus cu 4-0. În semifinale, "tunarii" vor da peste Villarreal.

Semifinalele Europa League:

  • Manchester United - AS Roma
  • Villarreal - Arsenal Londra

Meciurile se vor disputa la 29 aprilie (turul) şi 6 mai (returul). Finala este programată în 26 mai, la Gdansk.


Slavia Praga - Arsenal 0-4
Au marcat: Pepe '18, Lacazette (penalty) '21, '77, Saka '24

Echipele de start:

  • Slavia: Kolar - Bah, Holes, Zima, Boril - Sevcik, Stanciu, Hromada, Provod, Olayinka - Kuchta
  • Rezerve: Stejskal, Kovar, Tecl, Sima, Dorley, Traore, Masopust, Lingr, Visinky
  • Arsenal: Leno - Chambers, Holding, Pablo Mari - Smith Rowe, Ceballos, Partey, Xhaka, Saka - Pepe, Lacazette 
  • Rezerve: Ryan, Hillson, Bellerin, Gabriel, Willian, Cedric, Nelson, Elneny, Nketiah, Martinelli, Balogun, Azeez

Min. 77 - GOOOOL Arsenal! Lacazette reuşeşte "dubla" pentru "tunari"

Min. 24 - GOOOOL Arsenal! "Tunarii" marchează din nou, de această dată prin Saka

Min. 21 - GOOOOL Arsenal! Lacazette transformă fără emoţii penalty-ul obţinut de Saka

Min. 18 - GOOOOL Arsenal! Smith Rowe pasează perfect pentru Nicolas Pepe, iar ivorianul marchează fără probleme

Min. 14 - GOL anulat cu VAR pentru Arsenal. După un şut foarte bun al lui Saka, Smith-Rowe a înscris, însă centralul a anulat reuşita mijlocaşului


Campioana Cehiei, Slavia Praga, are prima şansă la calificare după remiza norocoasă din tur, scor 1-1. Meciul a fost unul dominat clar de echipa din Premier League însă cehii au egalat la ultima fază, în al 4-lea minut de prelungire al partidei.

Ultima dată când Slavia s-a aflat într-o semifinală de cupă europeană a fost în sezonul 1995-1996. Slavia este neînvinsă în ultimele 5 partide oficiale şi a pierdut doar unul din ultimele 10 meciuri în Europa. Arsenal nu trece prin cea mai bună formă a ei având o singură victorie şi două înfrângeri din ultimele 5 meciuri. Turcul Cuneyt Cakir este cel care va conduce partida de la centru. Arsenal este abia pe locul 9 în Premier League cu şanse mici de a mai prinde un loc de cupă europeană aşa că obiectivul principal este Liga Europa. De cealaltă parte, Slavia s-a impus recent în derby-ul cu Sparta şi este foarte aproape de un nou titlu în Cehia.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: liga europa 

viewscnt
Articole similare