Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Simona Halep a ajuns în România cu un "pui" al trofeului câştigat la Roland Garros :) Care e explicaţia

VIDEO | Simona Halep a ajuns în România cu un "pui" al trofeului câştigat la Roland Garros :) Care e explicaţia

Tenis

Comentarii

Simona Halep a revenit în ţară după victoria superbă din finala Roland Garros 2018, fiind aşteptată de familie şi prieteni.

Aeronava campioanei de la Roland Garros aterizat în jurul orei 16:20, fiind aşteptată de familie, prieteni, dar şi de oficiali din sportul românesc şi nu numai.

Mulţi se aşteptau să vadă şi marele trofeu cucerit la Paris - cupa Suzanne Lenglen - însă Simona a adus cu ea în România doar replica primită în fiecare an de câştigătoare.

Motivul e unul simplu. Cupa originală, cea primită de Halep imediat după meci şi ridicată cu greu de liderul WTA deasupra capului rămâne la Paris. Învingătoarele iau acasă o replică mult mai mică a cupei Susanne Lenglen.

Cupa reală e din argint masiv şi cântăreşte 5,3 kilograme. A fost creată în anul 1979. Realizată de o celebră casă de bijuterii din Paris, Mellerio, care a creat şi trofeul Balonul de Aur, Cupa Suzanne Lenglen şi celelate trofee acordate nu intră niciodată în posesia învingătorilor. Fiecare campion de la Roland Garros primeşte o replică, originalele rămân în proprietatea Federaţiei Franceze de Tenis şi putând fi admirate la Muzeul Naţional de Sport.

 

Afla mai multe despre: haleptrofeureplicatrofeu roland garros replica 

viewscnt
Articole similare