Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Singurul român care a înscris în acest sezon de UEFA Youth League. Este căpitan la Bayern Munchen

VIDEO | Singurul român care a înscris în acest sezon de UEFA Youth League. Este căpitan la Bayern Munchen galerie foto
Comentarii

Flavius Daniliuc (18 ani) este un jucător cu părinţi români, născut la Viena şi căpitan la echipa a doua a lui Bayern Munchen. În ultimul meci al grupelor din UEFA Youth League, fundaşul a înscris un gol.

Daniliuc a deschis scorul în meciul cu Tottenham, în minutul 20, cu o lovitură de cap. Juniorii lui Bayern sunt deja calificaţi în faza următoare a competiţiei. 

Povestea lui Flavius Daniliuc. Căpitan la echipa a doua a lui Bayern

Flavius Daniliuc a trecut printr-un moment extrem de dificil când avea doi ani. O afecţiune ar fi putut să-l ţină departe de marea sa iubire - fotbalul. “M-am născut cu o gaură de 9 milimetri în ventricul. Eram în pericol de a mă sufoca şi mama mă supraveghea. La doi ani am fost operat pe inima. Când am crescut, doctorii mi-au interzis să joc fotbal toamna şi iarna. Aveam un sistem imunitar fragil, iar o pneumonie putea să-mi fie fatală. Tata s-a întâlnit însă întâmplător cu un cunoscut, care i-a recomandat un produs naturist. După jumătate de an, s-a produs minunea: eram complet sănătos”, a povestit Flavius Daniliuc pe site-ul său, în urmă cu câţiva ani.

În 2010, la 9 ani, Flavius s-a apucat de fotbal la Admira Wacker Modling, însă a făcut rapid pasul către Rapid Viena, acolo unde şi-a ocupat locul în flancul stâng al apărării. În 2011, Real Madrid îl sufla pe jucătorul cu origini române, însă se isca un adevărat scandal. În 2016, Real Madrid era sancţionată de UEFA pentru modul în care a fost realizată trecerea sa din Austria în Spania.

Adus la Bayern Munchen de către David Alaba. "Sunt mândru de el"

Contractul jucătorului a fost rupt în 2015, iar Daniliuc ajungea la Bayern Munchen, acolo unde îl aştepta cu braţele deschise un alt jucător austriac, David Alaba, cel care i-a devenit precum un frate mai are. Fundaşul stânga austriac i-a convins pe cei de la Bayern Munchen să-l aducă pe Flavius Daniliuc la club. "Sunt foarte mândru de Daniliuc. E un tânăr super! S-a descurcat foarte bine până acum. Mă bucur pentru el şi pentru familia lui. Îi cunosc de ceva vreme", spunea Alaba, în urmă cu câţiva ani.

În 2018, celebra publicaţie "The Guardian" îl includea pe Flavius Daniliuc în topul celor mai valoroşi tineri jucători "Next Generation", acolo unde se mai găsea un singur jucător român, Jovan Markovic de la "U" Craiova.

În acest an, Flavius Daniliuc a fost trecut din postul de fundaş stânga, în fundaş central, şi a debutat la echipa secundă a celor de la Bayern Munchen, angrenată în Liga a lll-a din Germania, fiind considerat unul dintre cei mai promiţători jucători ai clubului din Bavaria. Este căpitan al echipei de tineret a nemţilor şi este o chestiune de timp până va debuta în prima echipă, alături de Robert Lewandowski sau Phillipe Coutinho.

Afla mai multe despre: flavius daniliucbayern munchenuefa youth league 

viewscnt
Articole similare