Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sorin Cârţu, prezentat oficial ca preşedinte la Craiova: "Vreau să reuşesc şi asta" Care este marele vis a lui Sorinaccio

VIDEO | Sorin Cârţu, prezentat oficial ca preşedinte la Craiova: "Vreau să reuşesc şi asta" Care este marele vis a lui Sorinaccio
Comentarii

După ce revenirea lui în club a fost anunţată în urmă cu câteva zile, Sorin Cârţu a fost astăzi prezentat şi oficial în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul şef al oltenilor ar vrea să reuşească "tripla". După ce a câştigat titlul ca jucător şi antrenor îşi doreşte să bifeze performanţa şi ca preşedinte. 

"Suntem din nou împreună, după o absenţă de 3 ani şi ceva de când nu am mai fost pe banca vreunei echipe. Sunt într-o postură nouă, am o experienţă mare în ce priveşte fotbalul, din ce am învăţat cred că pot să transmit şi ca preşedinte al clubului. Acest club a evoluat foarte mult, a construit de la zero, cu ce înseamnă organizarea unei echipe de fotbal, s-au obţinut nişte rezultate. Sper ca venirea mea să fie un semn de întărire al clubului, fiecare dintre noi vrem să ne legitimăm şi aşa s-a ajuns la această decizie. Nu aş vrea să văd nu ştiu ce fel de comentarii, toate deciziile îi aparţin lui Devis Mangia, am anunţat că nu mai vreau să fiu antrenor şi vreau să respectaţi ce spun. Este diferit şi pentru mine, mi-am impus respect, nu am avut în postura mea tehnică decât un singur şef, patronul clubului. Sunt într-o postură de debutant, aşa cum este şi un jucător, este o etapă nouă de fotbal, culorile alb-albastru sunt în suflet, au intrat în sânge. Nu ştiu dacă mai este cineva care a luat campionatul ca jucător, antrenor şi preşedinte. Se pune presiune de la început totuşi dacă se face referire atât de mult la 1991. Antrenorul e italian şi preşedinte ştie italiană, să sperăm că vom juca italieneşte aşa" a spus Sorin Cârţu. 

Sorin Cârţu debutează în noua postură la meciul cu Sepsi. Craiova aşteaptă un nou titlu de 28 de ani. 

"Asta este strategia unui club, să vinzi un jucător pe 9 milioane de dolari înseamnă că ai un management bine făcut. E greu să găseşti un jucător ca Mitriţă, jocul acum se dezvoltă la fel ca atunci când era el. Atât CFR Cluj cât şi FCSB sunt la fel periculoase în această luptă pentru câştigarea campionatului. Norocul lui Mangia de a cuceri titlul este şi norocul meu că aş reuşi premiera asta, de a luat titlul ca jucător, antrenor şi preşedinte" a mai declarat noul preşedinte al clubului craiovean.


Produs al şcolii de fotbal craiovene, Cârţu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 câştigă campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu este golgheter al diviziei „B” cu Electroputere. Pe 22 august 1976, debutează cu gol la Universitatea în victoria cu 5-1 contra Progresului Bucureşti.

Trei cupe şi două titluri de campion este palmaresul lui Sorin Cârţu ca jucător, căruia îi va adăuga în 1991 eventul din postură de antrenor.

În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariţii a marcat 11 goluri, fiind fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în cupele europene. În septembrie 2014 a fost cooptat în stafful Ştiinţei în funcţia de director tehnic. În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul 5, reuşind o serie fantastică de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a Ştiinţei.

Afla mai multe despre: cartu 

viewscnt
Articole similare