Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Spectacol şi surprize în Six Nations! Anglia este noua campioană. Franţa şi Irlanda au tras în ultimul meci pentru titlu

VIDEO | Spectacol şi surprize în Six Nations! Anglia este noua campioană. Franţa şi Irlanda au tras în ultimul meci pentru titlu

Rugby

Comentarii

Anglia este noua campioană din Six Nations. Într-o ultimă etapă reprogramată din martie din cauza pandemiei, selecţionata trandafirului a câştigat la 29 de puncte în Italia. Ben Youngs a fost eroul englezilor. În partida în care a devenit al doilea englez cu 100 de selecţii a marcat două eseuri, dintre care unul superb. Este al şaptea trofeu câştigat de Anglia din 2000 încoace, de la trecerea la formatul cu şase echipe.

VIDEO | Six Nations, pe Telekom Sport

Six Nations e cea mai importantă competiţie de rugby din emisfera nordică. Această ediţie se va încheia la 273 de zile de la debut, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Este pentru a doua oară în istorie când are loc o astfel de situaţie, după 2001, când trofeul a fost decernat în toamnă. Înaintea ultimei etapei, a cincea, trei echipe aveau şanse să câştige Six nations: Anglia, Franţa şi Irlanda.  

Ţara Galilor, campioana en titre a Six Nations, a început ultima etapă pe locul al cincilea şi acolo a şi terminat turneul.

  • Clasament Six Nations: 1. Anglia - 18 puncte, 2. Franţa - 18 puncte, 3. Irlanda - 14 puncte, 4 Scoţia - 14 puncte, 5. Ţara Galilor - 8 puncte, 6. Italia - 0 puncte

VIDEO | Franţa - Irlanda 35-27

După succesul de la Roma, englezii au aşteptat deznodământul partidei dintre Franţa şi Irlanda, ambele cu şanse la trofeul. Cocoşii galici aveau nevoie de un succes la un scor uriaş, în timp ce Irlanda trebuia să se impună la şapte puncte la Paris pentru a deveni campioană. După un meci extrem de disputat, francezii s-au impus, însă nu atât de categoric cât ar fi avut nevoie.

VIDEO | Ţara Galilor - Scoţia 10-14

După ce a învins Franţa, Scoţia şi-a trecut în palmares un alt succes notabil, în deplasare cu galezii. Alun Wyn Jones, căpitanul gazdelor, a devenit cel mai selecţionat jucător istoria rugby-ului mondial.

VIDEO | Italia - Anglia 5-34

Anglia a condus în permanenţă împotriva Italiei. Youngs a reuşit un eseu în minutul patru, iar englezii s-au dezlănţuit până la final şi au câştigat cu 34-5. Doar Polledri a reuşit să aducă puncte pentru Italia. 

Afla mai multe despre: six nationsrezultate six nations 

viewscnt
Articole similare