Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sportul românesc la pământ. Speranţele sunt zero. Anunţul sumbru: "Nu mai putem funcţiona aşa"

VIDEO | Sportul românesc la pământ. Speranţele sunt zero. Anunţul sumbru: "Nu mai putem funcţiona aşa"

Sporturi

Comentarii

Mai sunt 7 luni până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar perspectiva e sumbră atât ca rezultate cât şi din punct de vedere al condiţiilor.

Doar şase medalii s-au obţinut în 2019 la discpline olimpice. Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a anunţat realitatea sumbră din sportul românesc şi care sunt speranţele pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. 

"Şansele pentru Jocurile Olimpice de anul viitor sunt de 0,05%, exact bugetul pe care România îl acordă sportului". Ion Ţiriac este şi mai dur cu situaţia actuală: "Noi ne ducem din groapă în groapă şi am ajuns într-o situaţie când ne adunăm degeaba. Sportul în România a dispărut".

În aceeaşi perioadă, în urmă cu patru ani, România avea 30 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, acum are totuşi 55. La Rio a fost cea mai slabă prestaţie din ultimii 60 de ani. 

"Avem aceleaşi speranţe în funcţie de câţi bani ne dau la sport. Alea sunt speranţele, zero", a mai spus şi Ilie Năstase. "Nu mai putem funcţiona aşa", a concluzionat şi Elisabeta Lipă. 

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare