Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Staff-ul naţionalei de rugby e complet acum. Prima reprezentativă e gata de turneul de pregătire din Portugalia

VIDEO | Staff-ul naţionalei de rugby e complet acum. Prima reprezentativă e gata de turneul de pregătire din Portugalia

Rugby

Comentarii

Marius Tincu şi Lyn Howells au revenit în ţară ca să înceapă pregătirea primului meci oficial din 2019. Duminică, noul staff va pleca alături de tricolori, în Portugalia.

Noul antrenor principal interimar, Marius Tincu şi consilierul tehnic din partea World Rugby, Lynn Howells au ajuns la Bucureşti să-şi ia în primire funcţiile. Cu noul staff, Stejarii vor pleca în cantonament în Portugalia, pe 27 ianuarie, acolo unde pe 30 ianuarie vor şi susţine un meci test, contra naţionalei lusitane. 

Marius Tincu  are 53 de selecţii la naţionala României şi a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale. Tincu a mai făcut parte din staff-ul tehnic. Timp de cinci ani, până în 2017 a fost antrenor al pachetului de înaintare. 

"Primul obiectiv este să ne calificăm la următoarea Cupă Mondială, pentru că, dacă vă uitaţi în spate, ce s-a întâmplat cu celelalte sporturi care nu participă la Cupele Mondiale şi la Cupele Europene, e foarte mare necaz pentru că nu mai sunt participanţi, nu s-a mai interesat nimeni.Trebuie să ne calificăm", a spus Tincu pentru Telekom Sport. 

Howells i-a antrenat mai bine de şase ani pe Stejari, până în martie 2018. Naţionala a câştigat 48 dintre cele 70 de meciuri disputate, a câştigat World Rugby Nations Cup şi a participat la Cupa Mondială din 2015. 

"Acum avem şansa de a pregăti totul, nu numai antrenorii, ci şi jucătorii pe perioada de cinci ani, ca să fim gata pentru calificarea la Cupa Mondială şi să mergem la următoarea ediţie a Cupei Mondiale. Eu sunt aici ca să ajut antrenorii şi la dezvoltarea rugby-ului. Deciziile vor fi luate însă de antrenor, de Marius Tincu", a declarat Lynn Howells pentru Telekom Sport. 

Nationala Romaniei va debuta in sezonul 2019 al Rugby Europe International Championship pe 9 februarie, pe Cluj Arena, impotriva Georgiei, în direct la Telekom Sport. Stejarii vor intalni pe  16 februarie, la Botosani, Germania, pe 3 martie, la Madrid, Spania, pe 9 martie la Botosani, Rusia si pe 17 martie, la Bruxelles, Belgia.

Afla mai multe despre: rugbystekjariitincuhowells 

viewscnt
Articole similare