Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Standing ovation" pentru Van Persie. Legendarul jucător s-a retras într-o atmosferă incredibilă pe Feyenoord Stadium

VIDEO | "Standing ovation" pentru Van Persie. Legendarul jucător s-a retras într-o atmosferă incredibilă pe Feyenoord Stadium
Comentarii

Fostul internaţional olandez Robin Van Persie (35 de ani) a disputat duminică ultimul său meci. A fost însă unul cu ghinion pentru echipa sa, Feyenoord, care a pierdut cu 0-2 în faţa lui ADO Den Haag.

În prelungirile partidei, antrenorul Giovanni van Bronckhorst i-a oferit şansa lui Van Persie unui "standing ovation". Cei 50.000 de fani de pe Feyenoord Stadium l-au aplaudat minute în şir în momentul când a fost înlocuit cu Dylan Vente. Jucătorii de pe teren au făcut un culoar şi l-au aplaudat şi ei pe cel care a fost unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria naţionalei Olandei.

Format la Feyenoord, Van Persie a mai jucat în carieră la Arsenal, Manchester United şi la Fenerbahce, iar în iarna lui 2018 a revenit la echipa sa de suflet. 

 

După 18 ani de carieră la nivel de profesionişti, cifrele lui Van Persie sunt de-a dreptul incredibile. Este cel mai bun marcator din istoria naţionalei Olandei, cu care a cucerit o medalie de argint şi una de bronz la Campionatul Mondial. În 102 meciuri jucate a înscris de 50 de ori.

La nivel de echipă de club, cea mai prolifică perioadă a fost cea petrecută la Arsenal. În cele 8 sezoane petrecute pe Emirates, olandezul a jucat 278 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 132 de goluri. A trecut apoi la United, unde a rămas timp de trei sezoane, a jucat 105 meciuri şi a marcat 58 de goluri. Iar în primele sale două sezoane a şi ieşit cel mai bun marcator din Premier League.

Chiar şi la 35 de ani, Van Persie a fost decisiv pentru Feyenoord în acest sezon, în care gruparea din Rotterdam şi-a asigurat pe poziţia a treia. A marcat nu mai puţin de 17 goluri în cele 28 de meciuri pe care le-a jucat şi a dus totalul carierei la 322 de goluri marcate în toate competiţiile (692 de meciuri).

Trofeele cucerite de Van Persie:

Feyenoord: Cupa UEFA (2002), Cupa Olandei (2018), Supercupa Olandei (2018)

Arsenal: Cupa Angliei (2005), Community Shield - Supercupa Angliei (2004)

Manchester United: Premier League (2013), Community Shield (2013)

 

Afla mai multe despre: van persieretragerefeyenoordvideo 

viewscnt
Articole similare