Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Start de sezon spectaculos! Lewis Hamilton a câştigat în Bahrain, după un final incendiar de cursă

VIDEO Start de sezon spectaculos! Lewis Hamilton a câştigat în Bahrain, după un final incendiar de cursă

Formula 1

Comentarii

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain. El a câştigat duelul cu olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) , care pornise din pole position. A fost un final incendiar la Sakhir, în care campionul mondial şi-a arătat clasa.

Plecat din pole position, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a terminat pe locul al doilea, după o strategie diferită a de cea a învingătorului. El a condus mare parte din cursă şi, cu pneuri mai proaspete, l-a depăşit pe Hamilton, în turul 53 din 56, dar imediat a fost întrecut de septuplul campion mondial. Olandezul a lăsat impresia că s-a lăsat depăşit, deoarece când a trecut de britanic a depăşit limitele pistei.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a completat podiumul.

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea mexicanului Sergio Perez (Red Bull), clasat al cincilea, şi a lui Charles Leclerc (Monaco - Ferrari), al şaselea.

Perez a plecat în cursă de pe linia boxelor, după o problemă mecanică avută în turul de încălzire.

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes), spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), canadianul Lance Stroll (Aston Martin) şi japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), ultimul fiind debutant în Marele Circ.

Următoarea etapă, MP al Regiunii Emilia Romagna, va avea loc la 16-18 aprilie, la Imola.


UPDATE final. Lewis Hamilton câştigă în faţa lui Verstappen, deşi a folosit pneuri hard timp de 28 de tururi. 

UPDATE Turul 55. Hamilton păstrează primul loc şi are aproape o secundă avans faţă de Max Verstappen.


UPDATE Turul 53. Verstappen trece pe primul loc după ce îl depăşeşte pe Hamilton, dar campionul mondial revine incredibil. Final spectaculos de cursă!


UPDATE Turul 47. Hamilton este primul acum, în faţa lui Verstappen. Bottas e pe loucul trei şi Norris pe locul patru. Se anunţă un final incendiar, iar bătălia nu pare încă decisă. Care dintre strategii va fi mai puternică?

UPDATE Turul 38. Verstappen a revenit pe primul loc, în timp ce Lewis Hamilton este al doilea. Bottas închide podiumul, iar Perez îl urmează


UPDATE Turul 18. Verstappen pierde temporar locul 1 după ce intră la boxe


UPDATE Turul 17. Duel între Vettel şi Leclerc, câştigat în cele din urmă de monegasc. Cursa din Bahrain este spectaculoasă


UPDATE Turul 13. Leclerc şi Norris intră la boxe. 


UPDATE Turul 7. Conduce Max Verstappen în continuare. Hamilton este al doilea, iar Valteri Bottas al treilea. Leclerc, Norris, Ricciardo, Alonso, Stroll şi Sainz sunt următorii


UPDATE Turul 4: După primele patru tururi ale cursei, Max Verstappen este lider. Este urmat de Lewis Hamilton şi Charles Leclerc


18:10 - START! A început cursa din Bahrain! A apărut deja steagul galben pe primul sector. Max Verstappen este la conducerea cursei, după ce a plecat din pole position. Monopostul Haas, pilotat de Mazepin, a lovit glisierele. Safety car-ul a intrat pe circuit.


Pentru Verstappen este al patrulea pole position din carieră.

Pe circuitul din Sakhir, s-a clasat pe locul doi în calificări britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), iar al treilea a fost finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

 

 

Cursa va avea loc duminică.

Etapa a doua, Emilia Romagna Grand Prix, este programată în 18 aprilie, la Imola.

Afla mai multe despre: max verstappen 

viewscnt
Articole similare