Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Stoichiţă, răspuns inediat: ”Uneori, îţi mai face şi Dumnezeu selecţia!” :) Ce spune despre umilinţele de la U17 şi U19

VIDEO | Stoichiţă, răspuns inediat: ”Uneori, îţi mai face şi Dumnezeu selecţia!” :) Ce spune despre umilinţele de la U17 şi U19

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă spune că jucătorii de la naţionalele U17 şi U19 ar trebui trataţi cu indulgenţă, chiar dacă au pierdut la scor în prima etapă din turneul de elită. România U17 a fost învinsă cu 5-1 în faţa Austriei, în timp ce naţionala sub 19 ani a pierdut cu 5-0 de Irlanda, în primele meciuri din grupele în care au fost repartizate.

Directorul tehnic al FRF cere mai multă linişte în jurul naţionalelor sub 17 şi sub 19 ani, după debutul dezastruos pe care l-au avut la Turneul de Elită. Stoichiţă este de părere că există şi lucruri pozitive la cele două naţionale:

”Primele explicaţii care ar fi? Să distrug o generaţie de jucători că au pierdut cu 5-1? Sunt bucuros că s-au calificat la elită şi probabil la ora actuală ăsta trebuie să ne fie constant obiectivul. Pas cu pas se fac toate lucrurile. Şi se văd roadele muncii. S-a ajuns la elită consecutiv de nu ştiu câte ori, de 4 ori parcă şi trebuie să avem răbdare dacă ca să ajungem la următorul nivel. Că aceşti copii nu cresc ca Făt Frumos, într-o zi ca alţii în şapte ani.

Rezulatele sunt dureroase, dar asta nu înseamnă că trebuie să distrugem generaţii de jucători. Am văzut nişte reacţii cum că nu ar fi, ba sunt jucători şi mai târziu o să ne folosim de ei. Mai trebuie şlefuiţi probabil şi cu asta basta. Probabil că la U19 nu se mai poate face nimic, dar la 17 ani am vorbit şi azi. Azi am mai stat de vorbă, cu Mogoşanu, să nu îşi piardă încrederea copiii, să îi stimuleze, ce dacă joacă cu Italia. 35.35 Poate să fi fost un moment emotiv, sunt şi ei încărcaţi cu responsbilitate la vârsta asta îţi dai seama. Voi nu aţi văzut meciul. Noi am avut 4-5 ocazii de singur cu portarul. Nu le-am dat, ei au dat cinci goluri din greşelile noastre. Ne-am dat noi gol. În niciun caz nu trebuie atacaţi copiii ăia. Mai bine mă atacaţi pe mine.



(Ceva de reproşat legat de selecţie?) Păi ce selecţie? Sunt cei mai buni din ţară. Nu ai ce să reproşezi selecţiei. Sunt jucători din toate zonele ţării şi joacă titulari la cluburile lor şi sunt reprezentativi pentru cluburile lor
”, a declarat Mihai Stoichiţă.

Oficialul FRF a fost întrebat şi despre promovarea la seniori a mai multor jucători de la naţionala de tineret, după ce România U21 a reuşit să se califice la EURO 2019. Stoichiţă a răspuns încurcat: ”(S-a vorbit mult despre aceşti jucători Under 21 la echipa mare. Acum este un moment potrivit ca să vedem măcar câţiva dintre cei nouă?) Numai Dumnezeu ştie treaba asta. Ştii cum se spune la fotbal. Îţi mai face şi Dumnezeu echipa uneori”.

Afla mai multe despre: mihai stoichitafrf 

viewscnt
Articole similare