Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Suma COLOSALĂ pe care un tânăr tenisman, care vrea să facă performanţă, este nevoit să o cheltuie anual

VIDEO | Suma COLOSALĂ pe care un tânăr tenisman, care vrea să facă performanţă, este nevoit să o cheltuie anual

Tenis

Comentarii

Filip Jianu, una dintre marile speranţe ale tenisului masculin românesc, a dezvăluit pentru Telekom Sport suma de bani pe care un tânăr tenisman este nevoit s-o cheltuie dacă doreşte să facă performanţă.

”Da, tenisul este unul dintre cele mai costisitoare sporturi, cum aţi spus şi dumneavoastră, dar de asemenea te mai ajuta şi sponsorii. Dacă eşti bun la o vârstă mică aduci sponsori, care te mai ajută, dar se cheltuiesc în jur de 60 de mii de euro pe an dacă vrei să faci performanţă”, a spus Filip Jianu la Telekom Sport.

La doar 17 ani ai săi, Filip Jianu a fost convocat deja de trei ori la Cupa Davis, unde a făcut echipă cu nume importante ale tenisului masculin românesc.

”M-au ajutat mult experienţele acelea. În primul rând că i-am cunoscut pe băieţi. Am stat pe lângă ei şi am văzut ce trebuie să faci ca să ajungi la un nivel înalt. Mi-au dat sfatruri importante şi sper ca şi pe viitor să fiu convocat şi la un moment dat, de ce nu, să şi joc”,  a mai spus Jianu.

Răzvan Itu susţine însă că cheltuielile unui tânăr tenismen sunt mult mai mari şi ajung undeva la 100-200 de mii de euro: ”Filip a fost modest când a emis această ipoteză, cu 60-70 de euro pe an. Astea sunt numai costurile. Nu-şi permite evident un antrenor, un antrenor care costă încă o dată pe cat sunt costurile. Un buget normal ar fi undeva între o sută şi două sute de mii de euro, foarte multe ţări îl au. Foarte mulţi jucători, deşi el se bate cu aceşti jucători care au acest buget, ce să zic. Îi trebuie aceşti bani. Lipsa lor se vede, pentru că el nu poate juca cam toate turneele pe care le doreşte, iar fondurile sunt greu de accesat”.

Afla mai multe despre: filip jianuatptenis 

viewscnt
Articole similare