Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Şumudică nu are motive de îngrijorare după eşecul cu Borac Banja Luka! ”Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă!”

VIDEO | Şumudică nu are motive de îngrijorare după eşecul cu Borac Banja Luka! ”Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă!”
Comentarii

CFR Cluj a tremurat pentru calificarea în turul 2 preliminar UEFA Champions League şi a trecut, în prelungiri, de Borac Banja Luka, scor 2-1.

Marius Şumudică a declarat marţi seara, după meci, că echipa sa avut foarte multe ocazii de a marca şi că în retur scorul trebuia să fie 7-0 pentru ardeleni. De asemenea, el a pus accentul pe faptul că echipa lui trebuie să lucreze mai mult la finalizare. 

Niciodată în viaţa mea n-am avut atâtea ocazii de a marca!

“În primul rând vreau să felicit publicul de aici. Mi-aş dori să am şi eu un public la fel la Cluj, să am suporterii alături de mine, pentru că astăzi s-a văzut clar ceea ce înseamnă aportul suporterilor. Şi la unele decizii ale arbitrilor s-a văzut presiunea pusă din partea publicului, dar toată lumea poate să greşească. Asta e viaţa. Într-un final, cred că s-a calificat echipa mai bună. Am jucat un fotbal bun. 

Cred că trebuia să închidem această calificare în primul rând din prima manşă, când am avut o sumedenie de ocazii, Astăzi la fel, am avut peste 9 sau 10 ocazii mari de a marca, dintre care două bare.

Ăsta-i fotbalul. Era în ultimul minut, la alunecara lui Cestor, să ajungem iar la penaltiuri, la o loterie. Vreau să felicit şi echipa adversă şi le doresc să aibă acelaşi succes pe care l-au avut anul acesta şi la anul.  Vreau să scot în evidenţă dorinţa jucătorilor mei de a se califica. Sunt antrenorul acestei echipe de o lună, în care am disputat trei meciuri oficiale, dar niciodată în viaţa mea n-am avut atâtea ocazii de a marca.

Niciodată. Şi sunt antrenor de 17 ani, Am avut peste 30 de situaţii de a marca în cele trei meciuri, ceea ce înseamnă că echipa joacă. E datoria mea să-i duc până acolo, dar de-acolo trebuie să fim mai concentraţi. Am marcat un gol superb de la distanţă şi n-am fost în stare să marcăm de la un metru sau doi metri”, a spus Şumudică.

Marius Şumudică a mai precizat că echipa a făcut multe transferuri şi că trebuie să mai treacă timp pentru a forma o familie. CFR a ajuns în turul 2 preliminar UEFA Champions League, deoarece regula golului marcat în deplasare a fost scoasă, iar Şumudică a oferit justificări referitoare la acest lucru. 

Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă!

“Eu va trebui să muncesc ca să formez această familie, cum e la Banja Luka, pentru că la noi s-au făcut peste nouă transferuri. Şi nu este uşor să lucrezi cu nouă jucători noi şi să implementezi ideile de joc. Dar iată că au ajuns acolo şi au avut ocazii.

Dacă nu era scoasă această regulă la Cluj trebuia să fie vreo 7-1 şi azi trebuia să fie vreo 7 – 0, fără să marcheze ei. Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă, să vă dau răspunsul greşit. Pentru că vă respect şi respect această ţară”, au fost declaraţiile lui Şumudică. 

CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deşi a pierdut manşa retur disputată, marţi, în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. După 3-1, acasă, clujenii au fost conduşi cu 2-0 la finalul primelor 90 de minute, în deplasare, şi erau eliminaţi dacă UEFA nu schimba regulamentul. 

Din sezonul 2021/2022, golul/golurile marcate în deplasare nu contează mai mult decât cele înscrise pe teren propriu. Astfel, la scorul general de 3-3, partida de la Banja Luka a intrat în prelungiri. Chipciu a reuşit să înscrie în minutul 118 golul calificării.

viewscnt
Articole similare
CTP, despre Ana Maria Popescu: "Tupeu de mahala!"