Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Super interviu Cosmin Olăroiu. Cum l-a ajutat pe Benny Adegbuyi să se pregătească pentru meciul cu Badr Hari şi ce spune despre o eventuală ofertă de la naţională

VIDEO | Super interviu Cosmin Olăroiu. Cum l-a ajutat pe Benny Adegbuyi să se pregătească pentru meciul cu Badr Hari şi ce spune despre o eventuală ofertă de la naţională

Special

Comentarii

Cosmin Olăroiu a acordat un super interviu pentru Telekom Sport, în care a vorbit despre lucruri mai puţin cunoscute din cariera sa.

Printre cei mai valoroşi antrenori români, Cosmin Olăroiu este un personaj cu apariţii rare în media din România. Aceasta şi pentru că îşi petrecere mare parte din timp în China, unde o antrenează pe Jiangsu Suning, pe care în 2020 a făcut-o pentru prima dată campioană în istorie.

Aflat în România în această perioadă, Cosmin Olăroiu a acceptat provocarea lui Alexandru Săbău şi a acordat pentru Telekom Sport un interviu care se întinde pe mai bine de o oră, timp în care îşi plimbă fanii prin toate colţurile carierei sale.

Cosmin Olăroiu îşi începe povestea cu detalii despre cum a reuşit să aducă primul titlu din istoria lui Jiangsu Suning, deşi condiţiile n-au fost dintre cele mai bune.

”Au fost nişte condiţii speciale, practic a trebuit să lupt să menţin jucătorii pe care îi aveam, pentru că la un moment dat clubul a vrut să vândă cel mai important jucător al nostru. Iar eu m-am opus. Pe Wu Xi, căpitanul echipei. Pe urmă nu au fost aduşi jucătorii pe care mi i-aş fi dorit eu, au  fost aduşi alţi jucători. Noi nu am putut merge de la început pentru că s-a închis, din cauza pandemiei. Echipa a făcut pregătirea în Dubai şi a atins un nivel foarte bun. Şi eram foarte încrezători în momentul ăla şi, din păcate, a trebuit să întrerupem, s-a mers înapoi, s-a aşteptat până la sosirea vizelor.

Am ajuns în China destul de târziu, practic cu două săptămâni înainte de începerea campionatului. A trebuit să facem carantină 14 zile, jucătorii străini au ieşit cu câteva zile înainte de începerea campionatului şi nu am putut să îi folosim pe unii dintre ei de la început. Eder venea după o perioadă mai lungă, Wakaso a venit în etapa a doua. Începutul a fost destul de greu, iar noi am crescut de la meci la meci. Am avut avantajul că lucram de doi ani împreună, ne cunoşteam foarte bine şi ştiam foarte bine ce avem de făcut şi unii şi alţii, însă situaţia nu a fost deloc uşoară.

În momentul când ţii jucătorii închişi o perioadă foarte lungă, e greu din punct de vedere psihologic pentru ei. Au familii, au copii, îi văd pe telefon, devin nervoşi, irascibili, se plictisesc şi atunci e foarte greu de gestionat. Plus că noi avem şi probleme financiare la echipă şi era o tensiune care trebuia să o gestionăm. Am discutat foarte mult cu jucătoprii, am petrecut foarte mult timp vorbind cu ei şi explicându-le situaţia în general în care se află fotbalul, nu numai în China. În anumite momente au înţeles, în altele nu. La un moment dat am sesizat că dacă noi am obţinem locul 2 din grupa de calificare, nu am întâlni un adversar puternic în sferturi, pentru că noi trebuia să ne calificăm din primele 4, fiind echipe foarte puternice în grupa din care făceam noi parte. În momentul când ne-am dat seama că ar exista o posibilitate să mergem pe locul 2, după Guangzhou, am profitat de ea, am ieşit pe locul 2, am evitat ShanghaiSIPG şi Beijing în sferturi şi de acolo lucrurile au mers cum au mers”,
a povestit Cosmin Olăroiu.

Afla mai multe despre: cosmin olaroiu 

viewscnt
Articole similare