Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO SUPERB | Drifturi cu un camion de 9 tone în Sankt Petersburg

VIDEO SUPERB | Drifturi cu un camion de 9 tone în Sankt Petersburggalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Eduard Nikolaev, multiplu câştigător la categoria camioane în Raliului Dakar, a fost provocat de Mike Whiddett, campionul din Formula Drift Japonia, la o întrecere spectaculoasă în celebra uzină Kirov, din Sankt Petersburg, unde s-a construit printre altele şi tancul KV-1 în cel de-al Doilea Război Mondial.

Provocarea, plecată de la o glumă făcută de Eduard Nikolaev şi Mike Whiddett în timpul Festivalului Vitezei de la Goodwood, a venit din partea multiplului câştigător al Raliului Dakar la categoria camioane.

Cei doi piloţi şi-au dat întâlnire în uzina din Kirov, Sankt Petersburg, pentru un duel spectaculos între camionul cu care Nikolaev va concura la ediţia din 2019 a Raliului Dakar şi Mazda RX-8 cu care Mad Mike a câştigat titlul în Formula Drift Japonia.

Camionul Kamaz cu motor diesel cântăreşte 9 tone, iar maşina lui Mad Mike, Bad Bull Mazda RX-8, are aproximativ o tonă. Sunt diferenţe uriaşe şi la cuplu, dar ambele motoare dezvoltă aproximativ 800 - 900 CP.

Cei doi au pornit din colţuri diferite şi s-au întâlnit în zona centrală a uzinei pentru o serie de drifturi spectaculoase, în paralel. “A fost nevoie de ceva timp să mă obişnuiesc cu un camion care merge la aceeaşi viteză cu mine, în derapaj. O singură roată este mai mare decât toată maşina mea, dar a fost senzaţional`, a spus Mike Whiddett, la prima sa experienţă în Rusia.

"Sunt super încântat că Mike a acceptat provocarea mea şi mă bucur că am arătat tuturor ce se poate face cu un camion departe de dunele din deşert", a spus şi Eduard Nikolaev.

Următoarea provocare pentru Mad Mike este competiţia Summer Bash din Noua Zeelandă, organizată pe 9 decembrie, unde se va duela cu cei mai tari piloţi de drift de la Antipozi, iar pentru Eduard Nikolaev urmează Raliul Dakar, programat în perioada 6 – 17 ianuarie 2019.

Informaţii despre ambele competiţii pot fi găsite pe platforma https://www.redbullcontentpool.com (necesită înregistrare pentru jurnalişti).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: drifturi cu un camion 

viewscnt
Articole similare