Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Surpriză de proporţii la Turneul Campionilor! Alexander Zverev a câştigat în faţa lui Novak Djokovic în două seturi

VIDEO | Surpriză de proporţii la Turneul Campionilor! Alexander Zverev a câştigat în faţa lui Novak Djokovic în două seturi

Tenis

Comentarii

Alexander Zverev a câştigat Turneul Campionilor după ce l-a învins în două seturi pe Novak Djokovic 6-4, 6-3

FINAL Novak Djokovic - Alexander Zverev 4-6 3-6

Victorie pentru Alexander Zverev! Prestaţie fabuloasă a tânărului sportiv german care după ce a câştigat sâmbătă în faţa lui Roger Federer, l-a învins acum, în finală, şi pe Novak Djokovic. Sârbul nu pierduse nici măcar o dată pe serviciul său la Turneul de la Londra.

IMPRESIONANT turneul jucătorului de numai 21 de ani. Germanul devine cel mai tânăr câştigător al ATP Finals de la Juan Martin del Potro încoace (2009). Totodată, el este primul jucător de tenis din Germania care câştigă Turneul Campionilor de la Boris Becker în 1995. 

Aflat la a doua participare la TC (la prima, anul trecut, nu a depăşit faza grupelor), germanul l-a întrecut pe sârb după un meci de 80 de minute şi a devenit cel mai tânăr câştigător al finalei sezonului în ultimul deceniu. În 2008, Djokovici câştiga Turneul Campionilor, tot la vârsta de 21 de ani. 

Zverev va primi 2.509.000 dolari şi 1.300 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul 4 ATP, pentru a doua oară consecutiv.

Djokovici va primi 1.838.000 de dolari şi 1.000 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul I ATP.

La dublu, Mike Bryan şi Jack Sock au câştigat finala disputată cu francezii Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert, cu scorul de 5-7, 6-1, 13-11. Sock şi Mike Bryan, care nu mai face echipă cu fratele său Bob, deoarece acesta este accidentat, au mai câştigat în 2018 turneul de la Wimbledon şi US Open.

21:33 Prima minge de meci a lui Zverev vine pe serviciul sârbului

21:31 Este 5-3 pentru Zverev care mai are nevoie de un singur game pentru a câştiga Turneul Campionilor. Germanul câştigă uşor pe serviciul său, din nou!

21:17 Zverev este primul care îţi adjudecă propriul serviciu în setul 2, după 3 break-uri consecutive. Alexander s-a desprins la 3-1 în al doilea set şi pare să se îndrepte spre victorie. Evident însă, Djokovic nu şi-a spus ultimul cuvânt

► Între vedetele care asistă la meci...David Beckham şi fiul său Romeo, care s-a apucat mai nou de tenis

21:12 Serviciul continuă să meargă destul de prost pentru sârb. Zverev profită şi câştigă din nou pe serviciul lui Nole. Are 2-1 şi serveşte pentru a se distanţa

► 47% procentajul la primul serviciu pentru sârb în setul 2. 100% este procentajul lui Zverev în ceea ce priveşte punctele câştigate cu retur 2

21:06 Orgoliul sârbului a fost rănit. Nole joacă excelent pentru prima dată pe serviciul germanului şi îşi câştigă game-ul pierdut înapoi. Este 1-1 în setul 2. Finala de la Turneul Campionilor e departe de a fi jucată!

20:59 A început setul 2. Iar Alexander Zverev joacă fabulos! Germanul debutează cu victorie pe serviciul sârbului, iar în acest moment domină terenul. La 21 de ani, Alexander arată ca un viitor lider mondial

20:54 Set Alexander Zverev! Serviciu impecabil al tenismanului din Germania care câştigă astfel primul set al meciului

20:52 Break reuşit de Alexander Zverev! Germanul serveşte pentru primul set!

20:47 Atât Djokovic cât şi Zverev şi-au făcut serviciul până în acest moment al meciului. 

20:32 Djokovic îşi face cu emoţii serviciul. Zverev a avut 30-15 dar serviciul 1 al sârbului a fost apoi excelent. Până acum germanul pare avantajat de serviciul mai puternic

20:25 După 10 minute de la startul meciului, fiecare jucător şi-a făcut serviciul. Djokovic conduce cu 2-1

Sârbul l-a învins sâmbătă pe Kevin Anderson, scor 6-2/6-2 în timp ce sportivul german a trecut de Roger Federer, scor 7-6/7-6. Pentru Djokovic este a şaptea finală din carieră la Turneul Campionilor! Cinci dintre ele le-a câştigat, doar în finala cu Murray din 2016 recunoscându-se învins. Cei doi finalişti s-au înfruntat şi în Grupa "Kuerten", în etapa a doua, iar sârbul s-a impus, 6-4, 6-1.

De la Juan Martin del Potro Turneul Campionilor nu a avut un finalist atât de tânăr. Alexander Zverev (21 de ani) devine cel mai tânăr finalist din 2009 încoace. La ce 1.98 cm ai săi, germanul se anunţă un real pericol pentru ”Nole”, dar experţii sunt convinşi că Zverev trebuie să facă meciul vieţii pentru a-l doborî pe sportivul sârb.

Alexander Zverev se pregăteşte sub comanda fostului mare tensimen spaniol, Juan Carlos Ferrero, iar până acum a strâns 12.3 milioane de dolari din cariera sa. O performanţă comparabilă cu cea reuşită de Djokovic la aceeaşi vârstă. În prezent ocupă locul 5 în clasamentul ATP, la doar 5 ani de când a devenit profesionist. Alexander Zverev are un frate, Mischa, care este de asemenea tensimen profesionist.

Mai mult decât atât, tatăl său, Alexander Zverev Sr. şi mama sa, Irina Zvereva, au jucat tenis profesionist, reprezentând însă fosta Uniune Sovietică. Alex Zverev este campion mondial ITF în 2013 şi declarat ”Starul de mâine” al circuitului ATP în 2015.

Întâlniri directe Novak Djokovic - Alexander Zverev

La întâlniri directe, sârbul conduce cu 2-1. A pierdut un singur meci cu tânărul său oponent, în 2017 în finala Mastersului de la Roma. Pe zgură, germanul a câştigat cu 6-4/6-3, însă în ultimele două întâlniri, Djokovic n-a avut emoţii.

În 2018, Nole s-a impus în semifinalele Mastersului de la Shanghai, scor 6-2/6-1, iar în meciul din grupa de la ATP Finals l-a învins pe Zverev cu scorul de 6-4/6-1.

Novak Djokovic are 10 ani în plus faţă de Alexander Zverev şi nu mai puţin de 63 de trofee în plus, în turneele de simplu.

Afla mai multe despre: finala turneului campionilorturneul campionilornovak djokovicalexander zverev 

viewscnt
Articole similare