Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Surpriză pentru noul sistem competiţional din Liga I. Vom avea baraj pentru ultimul loc de cupe europene

VIDEO | Surpriză pentru noul sistem competiţional din Liga I. Vom avea baraj pentru ultimul loc de cupe europene

Fotbal intern

Comentarii

Noul sezon din Liga I va suferi mai multe modificări. Pe lângă un sistem competiţional cu 16 echipe, primul eşalon va avea parte şi de un baraj pentru ultimul loc de cupe europene.

"Un alt minus pe care l-am înregistrat şi pe care îl rezolvăm prin schimbarea acestui sistem competiţional face referire la introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out. În ceea ce priveşte fianlul de sezon competiţional 2020-2021, asistăm la o schimbare de sistem de retrogradare-promovare.

În sensul în care vom aplica acest sistem de 2+2. Vom avea două echipe retrogradate direct din Liga 1 şi două echipe care vor merge la baraj. Ceea ce presupune implicit că din Liga 2 vom avea două echipe care vor promova direct şi două echipe care vor merge la baraj.

De asemenea, vom avea un baraj între ocupanta locului 7 şi ocupanta locului 8 din play-out. Deci, practic, cele mai bune două echipe la finalul play-out-ului vor disputa un meci de baraj într-o singură manşă pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea va disputa un alt meci de baraj cu ultimul loc calificabil pentru o competiţie europeană intercluburi" , a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare