Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Talentul neştiut al Nadiei Comăneci. L-a ”descoperit” în perioada copilăriei şi, culmea, nu are legătură cu gimnastica

VIDEO | Talentul neştiut al Nadiei Comăneci. L-a ”descoperit” în perioada copilăriei şi, culmea, nu are legătură cu gimnastica

Gimnastică

Comentarii

Au trecut aproape cinci decenii de când Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din lume care a obţinut nota perfectă de 10.

În 1976, la foarte puţin timp după ce a uimit lumea prin acele note de zece obţinute în concursul olimpic de la Montreal, Nadia Comăneci avea să puncteze din nou. De astă dată la un alt capitol. Cel artistic. S-a întâmplat acest lucru tot la Montreal. Invitată într-o emisiune de televiziune, împreună cu antrenorul Bella Karolyi şi cu colega ei, Teodora Ungureanu, "Zeiţa" gimnasticii mondiale a cântat în limba franceză spre marea satisfacţie a realizatorilor emisiunii.

Nadia a povestit pentru Orange Sport acest moment unic vorbind totodată şi despre cum a învăţat să se descurce destul de bine în limba franceză.

"Îmi plăcea să cânt unele melodii care erau la modă în acea perioadă. Sigur cu nu eram eu un talent în domeniu, dar mă atrăgea ideea. În materie de limbi străine,  am făcut la şcoală limba franceză. Şi chiar am fost o elevă silitoare, pentru că mi-a plăcut. Începusem să vorbesc destul de bine.

Prinsesem multe lucruri legate de această limbă şi în deplasările pe care le făceam în străinătate.În afara englezei pe care evident că o vorbesc zilnic, înţeleg italiana şi spaniola pentru că sunt foarte apropiate de română", a precizat Nadia Comăneci în exclusivitate pentru Orange Sport. 

A fost foarte atrasă de gramatică

În şcoală Nadia a dezvăluit că s-a simţit foarte atrasă de gramatică. "La gramatică erau chestiuni care ţineau de logică. Aş putea spune că am avut note foarte bune la gramatică. De fiecare dată sunt foarte atentă la acordurile gramaticale, la semnele de punctuaţie.Dezacordurile pe care le mai aud, mă deranjează", a  mai spus Nadia pentru Orange Sport, care a  dezvăluit că matematica a fost însă materia de care s-a simţit cea mai apropiată.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu.

VIDEO:

Afla mai multe despre: nadia comanecigimnastică,  

viewscnt
Articole similare