Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tomas Ryde, dezarmat înaintea plecării spre Japonia, după acuzaţiile de dopaj. "Este stânjenitor. Obiectivul nu mai este acelaşi. Acum este vorba de supravieţuire"

VIDEO | Tomas Ryde, dezarmat înaintea plecării spre Japonia, după acuzaţiile de dopaj. "Este stânjenitor. Obiectivul nu mai este acelaşi. Acum este vorba de supravieţuire"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal a României a decolat, astăzi, de pe aeroportul Otopeni, cu destinaţia Japonia, acolo unde se va desfăşura Campionatul Mondial de handbal, în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie. Selecţionerul României, Tomas Ryde, este cu moralul la pământ, după ultimele evenimente petrecute, legate de cazul de dopaj de la Corona Braşov. Suedezul a renunţat la patru jucătoare importante pentru turneul final.

Nu era de ajuns că cea mai bună jucătoare din lume în ultimii ani, Cristina Neagu, vine după o operaţie de ligamente la genunchi, aşa că a urmat şi cireaşa de pe tort. Bianca Bazaliu şi Cristina Laslo au fost anunţate de către Agenţia Naţională Anti-Doping de faptul că au apelat la o terapie cu laser intravenos - interzisă de toate forurile sportive. Cele două jucătoare riscă o suspendare drastică, iar pentru turneul final din Japonia au devenit indisponibile. În locul lor au fost aduse Anca Polocoşer şi Patricia Vizitiu.

Astăzi, în avionul naţionalei n-au mai urcat nici celelalte două jucătoare de la Corona Braşov rămase la lotul naţional - Eliza Buceschi şi Daria Bucur, deoarece FR de Handbal nu doreşte, sub nicio formă, riscul unei suspendări, în caz că şi alte jucătoare vor fi găsite, între timp, practicante ale terapiei interzise. În locul celor două a ajuns Elena Dache, de la Dunărea Brăila, iar tot planul tactic al lui Tomas Ryde a fost dat peste cap.

"Trebuie să reconstruiesc echipa, trebuie să am câteva discuţii cu fetele, dar luni dimineaţă mă întrebam dacă aceasta este echipa cu care să ne luptăm la medalii. Mă cunoaşteţi, sunt reţinut în aşteptări, lucrez din greu la antrenamente, dar acum când faci aceste schimbări... Nu sunt doar patru jucătoare, sunt jucătoare importante, din prima linie, cu un rol important în echipă. Vom încerca să ne clasăm pe primele trei locuri din grupe pentru a ajunge în faza principală, dar va fi foarte greu. (Trebuie să schimbaţi tactica?) Mai mult sau mai puţin. să jucăm mai mult în 7 contra 6 poate fi o soluţiie bună, Avem pivoţi foarte buni, Cristina este o jucătoare care poate ajuta foarte mult. Vom evita să o folosim pe Cristina în apărare. Va semăna cu un joc de şah", a declarat Tomas Ryde, pe aeroportul Otopeni.

Antrenorul suedez în vârstă de 59 de ani nu s-a mai confruntat vreodată cu o asemenea situaţie de criză. În consecinţă, acesta a decis să modifice din mers obiectivul echipei, în funcţie de realitatea din teren.

"(Este prima oară când vă confruntaţi cu un asemenea caz?) Absolult. Este prima oară. Nu este deloc plăcut să ai astfel de probleme în sport. Este stânjenitor. Obiectivul nu mai este acelaşi. Este diferit. Acum este vorba despre supravieţuire", a completat Ryde.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare