Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Top 5 debutanţi în Liga 1 în sezonul 2018-2019. Patru dintre ei sunt străini!

VIDEO | Top 5 debutanţi în Liga 1 în sezonul 2018-2019. Patru dintre ei sunt străini!

Superliga

Comentarii

În Liga 1 în acest sezon au debutat câţiva jucători foarte interesanţi. Telekomsport.ro a pregătit un top 5 al celor mai buni din prima ligă.

Doi dintre cei mai buni debutanţi în Liga 1 în sezonul 2018-2019 sunt portari. În alcătuirea clasamentului s-au luat în calcul minutele jucate, cota de piaţă, constanţa în evoluţii şi impactul debutanţilor în tricoul echipelor pentru care evolează.

1. Mirko Pigliacelli (U Craiova)

Portarul italian este o piesă de bază în angrenajul oltenilor şi probabil unul dintre cei mai buni portari străini care au ajuns în fotbalul nostru. După prima parte a sezonului, Mirko era portarul cu cele mai multe meciuri fără gol primit în Liga 1.

A jucat până acum 1800 de minute şi este evaluat la 1.1 milioane de euro. Evoluţiile sale reprezintă unul dintre argumentele pentru care Craiova se află încă în lupta pentru titlul de campioană.

2. Dylan Flores (Iaşi)

Un nume surprinzător, dar care şi-a făcut încet, încet apariţia în prim planul echipei sale. Costaricanul are 25 de ani, joacă aproape în orice poziţie la mijlocul terenului şi a evoluat în acest campionat în 1765 de minute. Partea cea mai interesantă este că Flores a reuşit să marcheze 7 goluri pentru echipa lui Flavius Stoican, dar şi să ofere 5 pase de gol. Cota sa de piaţă a crescut la 700 de mii de euro. Unul dintre golurile marcate de Flores în acest sezon îl poţi urmări mai jos.

3. Gabriel (Sepsi)

Fundaşul dreapta de la Sepsi are 30 de ani şi este un titular de drept în echipa lui Neagoe.Moura este constant în evoluţii, se apără bine şi urcă des. Principala sa calitate este combativitatea, dar păstrează încă o viteză buna la vârsta sa. Control bun al balonului şi disciplină tactică de invidiat pentru un jucător portughez. Un transfer gratis care a impresionat în acest campionat. Gabriel are 1837 de minute jucate în 21 de meciuri pentru Sepsi şi, este fără doar şi poate, un argument al progresului revelaţiei sezonului.

4. Mediop Ndiaye (Dunărea Călăraşi)

Ndiaye Mediop a fost golgheterul Ligii a patra Timiş cu 32 de goluri în 33 de meciuri, fiind de asemenea primul golgheter străin al campionatului. În următorul sezon, însă, vârful senegalez a doborât orice record şi a reuşit să marcheze 55 de goluri în 33 de meciuri, ajutându-şi astfel echipa să promoveze direct în Liga a treia. În cel de-al treilea eşalon, Mediop a avut parte de un nou sezon fantastic. A fost golgheterul echipei, al seriei a patra şi al întregii Ligi a treia, cu 21 de goluri marcate în 23 de apariţii. În acest campionat, ajuns deja în Liga 1, Ndiaye are 6 goluri pentru Dunărea şi 2 pase decisive. A bifat 1.392 de minute în 18 jocuri şi se aude că ar fi stârnit interesul FCSB.

5. Cătălin Căbuz (Hermannstadt)

Unul dintre cei mai constanţi portari din Liga 1, internaţionalul de tineret a evoluat bine la debutul său în prima ligă. Are deja 22 de meciuri şi 1980 de minute acumulate, iar cota sa de piaţă a crescut la 500 de mii de euro. Din vară revine la Viitorul Constanţa şi pare un nou pariu  câştigător al ”Regelui” în fotbalul românesc. A încasat doar 25 de goluri în 22 de meciuri jucate pentru formaţia sibiană şi a dat de foarte multe ori siguranţă echipei sale.

Afla mai multe despre: top debutanţimirko pigliacelligabrielmediop ndiaye 

viewscnt
Articole similare