Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tottenham - Barcelona 2-4. Messi şi Barca onorează prezenţa pe Wembley cu un spectacol de excepţie

VIDEO | Tottenham - Barcelona 2-4. Messi şi Barca onorează prezenţa pe Wembley cu un spectacol de excepţie
Comentarii

A fost spectacol pe Wembley, în partida Tottenham-FC Barcelona. Catalanii s-au impus la final cu 4-2, iar argentinianul Leo Messi a reuşit o ”dublă”. Golul serii a fost totuşi opera croatului Ivan Rakitic.

Barca a pornit ca din tun şi a marcat prima în minutul 2 prin brazilianul Coutinho. Până la pauză, Ivan Rakitic a făcut 2-0, după ce a reluat senzaţional din demi vole şi a scuturat plasa porţii lui Lloris.

După pauză, Harry Kane a redus din handicap în minutul 52, însă Messi a ieşit la rampă şi a marcat pentru 3-1, la patru minute distanţă. A fost o acţiune colectivă de toată frumuseţea a catalanilor, finalizată de argentinian după ce Suarez a sărit inspirat peste balon. În minutul 66, Erik Lamela a marcat golul cu numărul 8000 din istoria Ligii Campionilor în noul său format, iar Tottenham a început să spere.

Englezii au apăsat şi mai tare pe acceleraţie în minutele de final ale jocului, dar Messi a închis meciul, după pasa de gol a lui Alba din minutul 90.

Spectacolul de pe Wembley s-a încheiat în aplauzele fanilor britanici, care au apreciat eforturile elevilor lui Mauricio Pochettino. Spurs a tras aproape al fel de mult pe poartă ca Barca, iar cei doi portari au salvat un număr egal de mingi. Diferenţa s-a făcut la finalizare, acolo unde calitatea Barcelonei a adus a doua victorie în grupă pentru formaţia antrenată de Ernesto Valverde.

Spurs rămâne cu 0 puncte după primele două meciuri şi lasă italienilor de la Inter prima şansă la calificarea din runda preliminară alături de campioana Spaniei. Cele două formaţii se întâlnesc în etapa viitoare. Tottenham merge în Olanda, la Eindhoven.


Barcelona va ajunge la o cifră incredibilă în partida cu Tottenham. Catalanii vor bifa meciul cu numărul 300 în UEFA Champions League, performanţă atinsă doar de alte două formaţii. Real Madrid are 424 de meciuri în ligă, în timp ce Bayern are 334.

 

Va fi un meci special şi pentru Gerard Pique. Fundaşul Barcelonei va bifa meciul cu numărul 100 în Champions League. Însă, în mod evident, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Leo Messi. Starul argentinian are cifre fantastice împotriva echipelor din Anglia. A marcat 20 de goluri în 28 de partide.

Tottenham va înfrunta pentru al doilea sezon consecutiv o echipă din Spania în grupă. În stagiunea precedentă, trupa lui Pochettino a învins-o acasă pe Real Madrid cu 3-1. A fost doar a doua victorie a lui Spurs în faţa echipelor din Spania, din 12 confruntări. Englezii şi-au câştigat toate cele trei meciuri de pe teren propriu din grupă. Alături de Real, Borussia Dortmund şi APOEL au mai căzut victime pe Wembley.

În prima etapă din acest sezon, Barcelona a desfiinţat-o pe PSV pe Camp Nou, cu scorul de 4-0, în timp ce Tottenham a pierdut pe Giuseppe Meazza contra lui Inter cu 1-2, după ce reuşise să deschidă scorul.

LIVE VIDEO Tottenham - Barcelona, echipele probabile

  • Tottenham: Lloris; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Rose; Dier, Winks; Moura, Lamela, Son; Kane
  • Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Vidal, Rakitić, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez
     

Transmisiuni Liga Campionilor, miercuri, 3 octombrie

Afla mai multe despre: barcelonatottenhamvideo,  

viewscnt
Articole similare