Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Trei minute pentru ISTORIE. Flamengo a câştigat Copa Libertadores 2019! Gabriel Barbosa a întors meciul în prelungiri

VIDEO Trei minute pentru ISTORIE. Flamengo a câştigat Copa Libertadores 2019! Gabriel Barbosa a întors meciul în prelungiri
Comentarii

Flamengo este câştigătoarea Copei Libertadores 2019. Golurile din minutele 89 şi 92 ale lui Gabriel Barbosa au adus trofeul brazilienilor în faţa lui River Plate.

Incredibilul s-a întâmplat la Lima. River Plate avea o mână pe un nou trofeu atunci cand centralul partidei abia se pregătea să indice minutele de prelungiri ale timpului regulamentar. Santos Borre marcase primul pentru argentinieni încă din minutul 14. Din minutul 89, ceva s-a schimbat. De fapt, de aici încolo, a intrat în scenă Gabriel Barbosa.

Cel care era anunţat drept un uriaş talent al fotbalului brazilian, dar care părea că s-a pierdut pe undeva pe drumul care duce de la necunoscut la performanţă, a reuşit să înscrie de două ori în decurs de trei minute. A făcut-o prima dată în minutul 89 şi a recidivat în minutul 92, lăsand-l pe Marcelo Gallardo fără trofeu. A declanşat în schimb o adevărată isterie în tribune printre freneticii susţinători ai echipei braziliene. 

 

Seara lui GabiGol

Campion olimpic în 2006 cu naţionala Braziliei, Gabriel Barbosa a fost adus în fotbalul european de Internazionale Milano, dar nu a reuşit să confirme.

Sub comanda lui Jorge Jesus, tehnicianul care a impresionat în Portugalia, GabiGol a explodat efectiv. Are 40 de goluri în 54 de meciuri disputate în 2019 şi aduce acum Copa Libertadores pentru formaţia Flamengo.

Duel super interesant între Marcelo Gallardo şi Jorge Jesus

Un alt detaliu care a atras atenţia asupra finalei Copei Libertadores 2019 a fost duelul direct dintre cei doi antrenori.

Gallardo (River Plate) a părut clar avantajat de relaţiile mult mai legate de joc dintre fotbaliştii săi. Al său 4-1-3-2 cu Palacios şi Enzo Perez în zi excelentă la mijlocul terenului a controlat, ba chiar scurtcircuitat jocul de pase al brazilienilor, care în cele mai multe momente nu au găsit o replică pe măsură. La final a pierdut însă prima sa finală pe banca lui River Plate.

Jorge Jesus (Flamengo) a stat mai degrabă la cutie. Ceea ce sună atipic pentru fotbalul pe care îl propune de regulă portughezul. L-a lăsat în faţă pe Barbosa şi a mizat mult pe clarviziunea lui Everton Ribeiro, precum şi pe viteza benzilor Henrique şi Piris. La final, i-a ieşit! Flamengo este noua campioană din Copa Libertadores, după o seară magică de noiembrie pe Estadio Monumental de Lima.

Afla mai multe despre: copa libertadores 2019flamengogabriel barbosariver plate 

viewscnt
Articole similare