Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tricolorele trag din greu la antrenamente, cu mingi de rugby şi lupte greco-romane. Tomas Ryde: "În trei zile vor fi la capacitate maximă"

VIDEO | Tricolorele trag din greu la antrenamente, cu mingi de rugby şi lupte greco-romane. Tomas Ryde: "În trei zile vor fi la capacitate maximă"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal a României a ajuns în Japonia, acolo unde se va desfăşura Campionatul Mondial (30 noiembrie - 15 decembrie) şi încearcă să se acomodeze cât mai rapid cu fusul orar. Cu moralul zdruncinat serios după episodul "Corona Braşov" şi cu Cristina Neagu aflată la 50% din potenţial, jucătoarele tricolore sunt motivate să-şi joace şansa până la capăt, cu optimism şi ambiţie.

La ultimul antrenament, selecţionerul Tomas Ryde s-a bazat mult pe factorii "concentrare" şi "forţă". Atipic pentru unii, inovator pentru alţii, suedezul a iniţiat două metode de antrenament, parcă desprinse din alte sporturi, numai din handbal nu.

În primul dintre jocuri, fetele au fost împărţite în două echipe şi s-a utilizat o minge de rugby, mai mare şi mai incomodă decât cea de handbal. Handbalistele au fost nevoite să-şi coordoneze perfect pasele, în special cele cu podeaua. Pentru asta, au fost nevoite să păcălească vigilenţa a doua "portăriţe" pe metrul bătrat, între buturi improvizate.

În cel de-al doilea, s-a trecut de la rugby, la lupte greco-romane. Un aspect la care România poate să-şi surprindă adversarele este forţa fizică. Pivotul Crina Pintea este coşmarul oricărei apărări, iar aportul său în ofensivă poate fi unul care să facă diferenţa. Fetele s-au împerecheat două câte două şi au încercat să se impiedice una pe cealaltă, folosindu-se doar de forţa mâinilor. 

În continuare, s-a trecut la jocul normal cu mingea de handbal, în special pentru a le reda ritm de deplasare şi intevenţii portăriţelor din lot.

Dintre cele 17 jucătoare din lotul care a făcut deplasarea la Campionatul Mondial din Japonia, cinci sunt debutante: Ciucă, Pristaviţă, Seraficeanu, Ostase şi Dache. Ultima a alergat să prindă avionul - federaţia a anunţat-o în dimineaţa plecării de faptul că face parte din lot. Jucătoarea celor de la Dunăre Brăila a sosit într-un suflet la Bucureşti.

"Mi-am sunat familia de pe drum. Le-am spus că plec la aeroport. Erau foarte fericiţi. Eu eram pe grabă şi am vorbit foarte puţin cu ei. Apoi am reuşit să-i sun când am ajuns în Japonia", a declarat Dache.

Şapte ore sunt între Bucureşti şi regiunea japoneză în care se desfăşoară mondialul, iar româncele se luptă cu adaptarea la mediul înconjurător.

"Peste încă trei zile vor fi în formă şi se vor antrena la capacitate maximă. Avem câteva amicale cu o echipă de club japoneză şi naţionala Olandei. Avem antrenamenele împărţite. Începem cu apărarea, apoi exersăm contraatacul, iar spre finalul săptămânii mergem către atac", a dezvăluit selecţionerul Tomas Ryde, la ultimul antrenament.


Programul României la Campionatul Mondial de Handbal 2019 - Japonia 2019

România - Spania, 30 noiembrie, live pe Telekom Sport, de la 11:00 (ora României)
România - Senegal, 1 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 11:00
România - Kazakhstan, 3 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 12:00
România - Muntenegru, 4 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 08:00
România - Ungaria, 6 decembrie, live pe Telekom Sport, de la 12:00

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare