Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Trist să văd comportament rasist în această zi". Ce a păţit unul dintre cei mai mari atleţi ai planetei pe aeroportul din Munchen

VIDEO | "Trist să văd comportament rasist în această zi". Ce a păţit unul dintre cei mai mari atleţi ai planetei pe aeroportul din Munchen

Sporturi

Comentarii

Christian Koglmeier, reprezentant al poliţiei germane, a declarat, miercuri, că multiplul campion olimpic şi mondial la atletism Mo Farah nu a fost victima rasismului pe aeroportul din Munchen, aşa cum a susţinut britanicul.

“Mo Farah trebuia să treacă de un control la terminalul 2 al aeroportului din Munchen, înainte de a se îmbarca în avion. Controalele sunt făcute la aeroportul din Munchen de o firmă private de pază, în numele landului Bavaria. Se pare că Sir Mo Farah nu a fost de acord cu controlul de siguranţă făcut în cazul său şi a spus că este o dovadă de rasism.

Evident, a fost foarte supărat. Pentru că Sir Mo Farah nu voia să părăsească punctul de control, angajaţii de acolo au cerut ajutorul reprezentantului poliţiei văzut în imaginile video. Acesta a încercat să îi explice lui Mo Farah această măsură de rutină şi să îl calmeze. Din păcate, nu a reuşit”, a explicat Koglmeier pentru businessinsider.com.

El a precizat că apoi poliţistul i-a cerut lui Farah să părăsească punctul de control, pentru că bloca zona. “Sir Mo Farah s-a supărat şi mai mult. A continuat să se certe şi să dea vin ape personalul de pază şi pe poliţist, spunând că sunt rasişti. Din acel moment, Sir Mo Farah a început să filmeze zona punctului de control, ceea ce este interzis. Poliţistul i-a cerut să înceteze imediat.

Sir Mo Farah l-a ignorat. Poliţistul i-a cerut să părăsească zona şi să meargă la poarta de îmbarcare. Mo Farah a ignorat şi de această dată ordinul poliţistului, astfel că poliţistul l-a atins uşor şi a încercat să-l direcţioneze afară din zona de control şi către zona de shopping şi de îmbarcare. Poliţistul şi-a făcut datoria într-un mod corect. Nu există niciun indiciu că ar fi avut un comportament rasist”, a adăugat Koglmeier.

Zilele trecute, Mo Farah a afirmat că a fost victima comportamentului rasist al unuia dintre angajaţii de pază de la un aeroport din Germania. El a postat, marţi, pe Instagram, un filmuleţ cu mesajul: “Trist să văd comportament rasist în această zi şi în aceste vremuri. 2018”.

În momentul incidentului invocat de Farah, sportivul urma să se deplaseze de la Munchen în Etiopia, pentru o perioadă de pregătire în vederea maratonului de la Londra.

Afla mai multe despre: mo farahrasismatletismgermania 

viewscnt
Articole similare