Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ţucudean a rupt tăcerea: s-a operat la inimă, dar nu de asta a lipsit de pe teren! Adevărul despre situaţia sa

VIDEO | Ţucudean a rupt tăcerea: s-a operat la inimă, dar nu de asta a lipsit de pe teren! Adevărul despre situaţia sa

Superliga

Comentarii

George Ţucudean a avut prima apariţie publică după periaoda de indisponibilitate cu ocazia conferinţei de presă ţinută de CFR Cluj înaintea confruntării cu Sepsi.

  • Play-off Liga 1: Sepsi - CFR Cluj se joacă sâmbătă, de la 21:00, pe Telekom Sport 3

Atacantul a reluat antrenamentele după problemele medicale avute în ultima perioadă şi a vorbit deschis despre intervenţia pe cord suferită în luna martie.

Ţucudean spune însă absenţa sa de pe teren a fost cauzată de fapt de o leziune fibrilară şi că s-a operat la inimă tocmai pentru a profita că era oricum scos din joc de problemele medicale.  "Am jucat patru luni cu aceste extrasistole, deci nu erau periculoase", spune Ţucudean. Atacantul a suferit o operaţie de ablaţie la Viena, iar acum e gata să-şi ajute echipa în lupta pentru titlu.



"Mă simt foarte bine acum. Am trecut cu bine. Am avut înainte de meciul cu Viitorul antrenamentul dinainte cu o zi şi am făcut o leziune la muşchi, am simţit toată săptămâna înainte şi am considerat că e mai bine să nu forţez, să nu se agraveze şi să păţesc ceva mai rău.

După aia m-am dus, am făcut o eco, s-a văzut că e ruptură fibrilară şi m-a scos din circuit.

Am văzut că s-a scris că am avut probleme cu inima, este adevărat, dar nu au fost probleme grave din fericire pentru că ce am avut eu, au 80% din oameni. Extrasistole care eu le făceam în efort şi am jucat cam 4 luni cu ele, nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu pot să păţesc nimic şi profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să fac un consult la Viena mai amănunţit.

Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, poate să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele, nu le-am avut până acum, au apărut, nu se ştie cauza, pe fond de stres, o răceală, o infecţie.

Cei de acolo mi-au spus că fiind sportiv de performanţă ar trebui să fac o ablaţie şi mă scoate din circuit cam o săptămână, 10 zile până pot să reiau 100% efortul.

Eu sunt pregătit (n.r. să joace), am deja antrenamente multe, acum vedem antrenorul ce consideră. Eu sper să fie nevoie să intru un pic, să ţin de rezultat, să câştigăm.

Erau doar bătăi în plus care nu măreau pulsul, nu provocau palpitaţii sau alte lucruri. Am jucat 4 luni, dacă erau periculoase, la câţi doctori am fost, mă oprea unul

De fotbalişti ştiu că au mai făcut, ştiu din America foarte mulţi sportivi care îşi fac această intervenţie.

Dacă eram om normal, la ce am avut eu, mă trimiteau acasă şi îmi spuneau să stau liniştit. Fiind sportiv de performanţă au zis că merită să le fac pentru că mă pot înnebuni.

E clar că în cap îţi trec foarte multe gânduri şi pânî la urmă sănătatea e cea mai importantă, dar medicina a evoluat aşa mult şi uite că s-au rezolvat foarte uşor.

Nu stă CFR Cluj în Ţucudean. Sunt 27 de jucători şi trebuie să joace toată lumea, nu eu câştig meciurile, câştigă echipa, că eu fără ei nu pot să câştig",
a declarat Ţucudean.
 

Afla mai multe despre: tucudeancfr clujliga 1 

viewscnt
Articole similare