Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Turul Franţei cu velomobile ar putea ajunge la un alt nivel. Un român a revoluţionat industria cu ultima sa invenţie, Qlio Velo

VIDEO | Turul Franţei cu velomobile ar putea ajunge la un alt nivel. Un român a revoluţionat industria cu ultima sa invenţie, Qlio Velogalerie foto

Sporturi

Comentarii

Qlio Velo este un velomobil asistat electric, mai bine zis, o bicicletă electrică cu patru roţi, care are capacitatea de a se auto-încărca datorită generatorului inclus, acţionat prin pedalare.

Inventatorul velomobilului electric este Valentin Ştefan, un pictor brăilean de 36 de ani, care în prezent locuieşte în Yangon (Burma), cel mai mare oraş din Myanmar.

"Sunt un artist vizual, un pictor şi un designer atras de funcţionalitate. Tatăl meu este mecanic şi electrician, mama mea, medic, bunicul tâmplar şi bunica croitoreasă. Încă din copilărie am reconstruit maşini şi am construit multe vehicule electrice, maşini mici, bărci şi avioane, dar nimic în scop de producţie" , a dezvăluit Valentin pentru adevarul.ro.

Construit pe un cadru din aluminiu, complet acoperit cu spumă de protecţie împotriva impactului, velomobilul eletric combină avantajele bicicletei, maşinii şi transportului public într-un produs de ultimă generaţie. Qlio Velo a fost conceput pentru cei care vor să reducă poluarea la global.

În plus, marele avantaj al revoluţionarului Qlio Velo este că poate fi condus fără permis. Structura sa modulară complet închisă este construită cu zone de protecţie în faţă şi spate, protecţie la impact lateral, frâne hidraulice. Qlio Velo are şi două centuri de siguranţă. 

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Turul Franţei cu velomobile

Iubitorii ciclismului şi, totodată, mari fani ai velomobilelor, câţiva francezi au creat, în 2018, Turul Franţei într-un mod cu totul şi cu totul special. Şapte velomobile au plecat în jurul ţării, în prima ediţie a întrecerii, apoi, în anul următor, numărul participanţilor la Turul Franţei cu velomobile a crescut la 11.

Astfel, în viitor, odată cu invenţia lui Valentin Ştefan, pasionaţii de velomobile, inclusiv cei în vârstă, ar putea apela la Qlio Velo pentru întreceri profesioniste.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: qlio velo 

viewscnt
Articole similare