Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Craiova are altă faţă cu Papură. Victorie lejeră cu Gaz Metan la primul meci al noului an în Liga 1. Cicâldău a dat o "dublă"

VIDEO | Craiova are altă faţă cu Papură. Victorie lejeră cu Gaz Metan la primul meci al noului an în Liga 1. Cicâldău a dat o "dublă"

Superliga

Comentarii

În primul meci al anului din Liga 1, U Craiova a învins-o pe Gaz Metan Mediaş, 3-1, într-un meci jucat în direct la Telekom Sport 1.

Cicâldău a avut nevoie doar de 7 minute pentru a deschide scorul. Nu trecuse o jumătate de oră când acelaşi Cicâldău l-a impresionat pe selecţionerul Mirel Rădoi cu o execuţie fabuloasă din lovitură liberă. La prima ieşire mai serioasă din propria jumătate de teren, Gazul a revenit în joc. Acka l-a faultat pe Cardoso în careu, iar oaspeţii au primit penalty. Marius Constantin a marcat pentru a şaptea oară în acest sezon.

În repriza a doua, Cosic şi-a trecut şi el numele pe tabelă şi a dus scorul la 3-1. Diferenţa putea fi mai mare, dar Mihăilă şi Ivan au ratat, iar oltenii s-au impus şi au pus patru puncte între ei şi Gaz Metan.


VIDEO | U Craiova - Gaz Metan 3-1 (Cicâldău 7, 26, Cosic 62 / M. Constantin 37)

ECHIPELE DE START

U Craiova: Pigliacelli - Martic, Acka, Cosic, Vătăjelu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Ivan, Niţu, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Bancu, Tiago Ferreira, Ivanov, Bărbuţ, Baiaram, Koljic
Antrenor: Corneliu Papură 

Gaz Metan: Pleşca - De Moura, Larie, M. Constantin, Velisar - Fofana, N. Roşu - Drăghici, Hora, Cardoso - S. Buş
Rezerve: Ricardo Batista, R. Popa, Butean, Ciocan, Ely Fernandes, Droppa, Romeo
Antrenor: Edward Iordănescu

Min. 71: Ocazie Craiova! Mihăilă l-a ridiculizat pe Romeo, dar Ivan a ratat din faţa porţii, cu ea goală. 

Min. 62: GOOOL Craiova! Cosic, din voleu, trimite balonul în plasă şi majorează diferenţa gazdelor. 

La pauză, Edward Iordănescu a schimbat toată banda dreaptă. Au ieşit Moura şi Drăghici, iar în locul lor au intrat Ely Fernandes şi Romeo. 

Min. 37: GOOOL Gaz Metan! Oaspeţii reduc din diferenţă. Marius Constantin a transformat fără problemă lovitura de pedeapsă. 

Min. 36: Penalty Gaz Metan după pătrunderea în careu a lui Dumitru Cardoso. Atacantul a fost agăţat de Acka. 

Min. 26: GOOOL Craiova! Cicâldău a marcat o bijuterie de gol din lovitură liberă. Este prima "dublă" din cariera fostului jucător de la Viitorul. 

- Reacţiile la adresa italianului Pigliacelli sunt mixte. O parte a suporterilor oltenilor îl fluieră când atinge balonul, în timp ce ceilalţi îl aplaudă. 

Min. 15: Ocazie Craiova! Moura este din nou depăşit. Mihăilă a trimis cu capul peste poartă. 

Min. 7: GOOOL Craiova! Cicâldău deschide scorul după o greşeală imensă a lui De Moura. 

Min. 1: Ocazie Craiova! Prima mare ocazie a oltenilor a venit după 47 de secunde. Mihailă a prins un şut din interiorul careului, dar peste poartă. 

A început meciul. 


U Craiova şi Gaz Metan se întâlnesc în Oltenia într-un meci în care se duelează două echipe aflate pe locuri de play-off. Oltenii sunt pe locul patru, cu 37 de puncte, la şapte în spatele liderului CFR Cluj. De cealaltă parte, medieşenii sunt pe locul cinci, cu 36 de puncte, la doar un punct de Viitorul, echipă clasată pe ultimul loc care duce în play-off. 

În această iarnă, Craiova a schimbat antrenorul. Corneliu Papură a fost instalat în locul lui Victor Piţurcă, iar noul tehnician a cerut ajutorul fanilor: "Ne aşteaptă un meci dificil, împotriva unei echipe care este în luptă cu noi pentru play-off. Trebuie să ne aşteptăm la toate scenariile posibile, dar vrem să trecem cu bine peste acest meci. Sunt foarte importante punctele puse în joc. Trei puncte ne-ar ajuta foarte mult pentru configuraţia clasamentului, pentru ceea ce va fi. Dacă vom avea o atitudine bună, să luptăm pentru fiecare minge, cu siguranţă nu vor fi probleme în ceea ce priveşte publicul nostru. Sper ca fanii să ne fie alături, pentru că dacă vom reuşi ceva nu vom reuşi decât dacă vom avea publicul alături. Altfel ne va fi greu. Dacă ai ostilitate, pot apărea sincope în evoluţia echipei", a declarat înlocuitorul lui Victor Piţurcă. 

Arbitrul Marius Avram va conduce la centru partida Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş. Avram va fi ajutat de asistenţii Mircea Orbuleţ şi Vladimir Urzică. Arbitru de rezervă va fi Horia Gabriel Mladinovici, iar observatori Corneliu Fecioru şi Mircea Călin. 

Edi Iordănescu şi-a anunţat plecarea de la Gaz Metan

Edward Iordănescu a anunţat că în vară îşi va încheia oficial colaborarea cu Gaz Metan Mediaş, subliniind că sunt şanse mici să continue pe banca formaţiei ardelene.

"În vară îmi închid oficial colaborarea aici, vedem dacă vor exista perspective de continuitate. (...) Nu depinde de mine. În primul rând depinde de club şi de ceea ce va putea clubul să pună concret pe masă pentru anul viitor. Cred că va fi foarte greu cu aceleaşi condiţii financiare şi cu acelaşi buget eă emitem pretenţii mai mult decât o prezenţă în play-off şi pentru mine nu ar mai fi suficient", a declarat Edward Iordănescu.

În plus, Edi Iordănescu a lăsat de înţeles că Universitatea Craiova ar fi destinaţia ideală pentru el, după despărţirea de Gaz Metan Mediaş: "Craiova e un mediu extraordinar de bun, e un mediu care ştiu şi am informaţii că e multă seriozitate".

 

Afla mai multe despre: video universitatea craiova gaz metanvideo u craiova gaz metanu craiova gaz metancorneliu papuraedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare