Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Umilinţă istorică! CFR Cluj - Dudelange 2-3. Campioana României, eliminată de penultimul loc din Luxemburg

VIDEO | Umilinţă istorică! CFR Cluj - Dudelange 2-3. Campioana României, eliminată de penultimul loc din Luxemburg

UEFA Europa League

Comentarii

CFR Cluj a oferit unul dintre cele mai ruşinoase momente din istoria fotbalului românesc. Campioana României a fost eliminată de deţinătoarea titlului din Luxemburg, Dudelange, echipă care în acest sezon se află însă pe penultimul loc în campionat. Este pentru prima dată în istoria fotbalului din Luxemburg când o echipă ajunge în grupele cupelor europene.

Fotbalul românesc a atins un nou nivel de umilinţă. Campioana Luxemburgului a reuşit să treacă de CFR Cluj, după o ”dublă” în care campioana României a fost inferioară în ambele manşe. Dacă eşecul cu 2-0 din tur părea un accident, în manşa secundă a fost o confirmare că valoarea campioanei României a fost supraestimată.

Clujenii erau foarte optimişti înaintea partidei, dar calculele nu s-au potrivit cu situaţia din teren. CFR Cluj s-a aruncat în atac încă din primul minut, dar inspiraţia pe faza finalizare a fost sub orice critică. Jucătorii lui Toni Conceicao s-au precipitat de fiecare dată când au ajuns în careul advers şi au arătat disperare la finalizare.

De partea celalaltă, Dudelange a jucat inteligent şi a aşteptat momentul în care poate să lovească pe contraatac. Şocul pentru CFR Cluj a venit în minutul 50, când Sinani a prins un şut superb din afara careului şi mingea s-a oprit în vinclu. CFR Cluj a încercat să arate şi mai multă determinare, dar după doar trei minute a venit o eroare mare în apărare, Sinani a profitat şi a făcut 2-0.



Campioana României a continuat să atace, a ratat în continuare foarte mult, dar tot Dudelange a marcat, prin Turpel, în minutul 78.  CFR Cluj a început să înscrie pe final, prin Tambe (85) şi Omrani (88), dar golurile au venit mult prea târziu.

CFR Cluj, cea care la ultima participare în grupele Ligii Campionilor reuşea să strângă 10 puncte - record istoric pentru o echipă din România - s-a făcut astfel de râs. Este unul dintre cele mai ruşinoase momente din istoria fotbalului românesc.


Min. 90+4 Fluier final!


Min. 88 GOL CFR CLUJ! Omrani înscrie şi el.


Min. 85 GOL CFR CLUJ! Tambe reduce din diferenţă.


Min. 78 GOL DUDELANGE! Turpel înscrie şi el.


Min. 65 CFR Cluj ratează două ocazii foarte mari. Mingea se încăpăţânează să intre în poartă.


Min. 60 Omrani ratează o ocazie uriaşă.


Min. 53 GOL DUDELANGE! Situaţie ruşinoasă pentru campioana României. Sinani profită de mai multe erori în apărarea CFR-ului şi marchează al doilea gol în trei minute.


Min. 50 GOL DUDELANGE! Sinani prinde un şut fenomenal, de la 25 de metri, direct în vinclu.


Min. 46 A început repriza a doua.


Min. 45+1 PAUZĂ. CFR Cluj a dominat în prima repriză, a ratat câteva ocazii foarte mari, însă de fiecare dată s-a precipitat la finalizare.


Min. 40 Camora a dat peste poartă din lovitură liberă.


Min. 33 Ocazie uriaşă ratată de Ţucudean. Atacantul campioanei a primit o centrare la bara a doua, însă n-a reuşit să plaseze lovitura de cap.


Min. 28 Luxemburghezii sunt din nou periculoşi. Cristi Manea s-a aşezat însă foarte bine şi şi-a încurcat adversarul care a primit centrarea.


Min. 16 Ţucudean trece pe lângă deschiderea scorului. Atacantul lui CFR Cluj se desprinde foarte bine de marcat şi reia cu capul, mingea trece însă pe lângă bară.


Min. 11 O nouă ocazie pentru Dudelange, tot pe un contraatac. Melisse trage periculos din afara careului.


Min. 6 Luxemburghezii sunt însă periculoşi pe contraatac. A venit şi primul lor şut, din fericire, peste poartă.


Min. 2 Prima mare ocazie ratată de CFR Cluj. Portarul advers a reuşit să respingă. Totul a pornit de la o centrare din corner şi o reluare cu capul.


Min. 1 Fluier de start. CFR Cluj va încerca să răstoarne acel eşec cu 2-0 din tur. Suporterii au venit în număr mare la stadion.


CFR Cluj - Dudelange (în tur 0-2), echipele de start

  • CFR Cluj: Fernandez - Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu, Males - Omrani, Al. Ioniţă, Mailat - Ţucudean
  • Rezerve: Arlauskis, Baptista, Hoban, Mureşan, Păun, Peteleu, Tambe
  • Dudelange: Frising - Malget, Schnell, Prempeh, El Hriti - Stelvio, Sinani, Couturier - Stolz, Turpel, Melisse
  • Rezerve: Esposito, Bisevac, Ibrahimovic, Jordanov, Perez, Pokar, Stumpf

UPDATE 18:35 Ovidiu Ionescu a stat de vorbă cu Iuliu Mureşan înainte de startul partidei, iar preşedintele CFR-ului ne-a oferit ultimele informaţii.

UPDATE 18:30 Avem primul 11 al CFR-ului pentru meciul din această seară. Aceasta e echipa ce va fi trimisă pe teren de Antonio Conceicao:

  • CFR Cluj: Fernandez - Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu, Males - Omrani, Al. Ioniţă, Mailat - Ţucudean

CFR Cluj trebuie să marcheze cel puţin două goluri pentru a spera la calificarea în grupele Europa League. În meciul tur din Luxemburg, disputat săptămâna trecută, campioana României a cedat surprinzător, scor 0-2, în faţa celor de la Dudelange. Meciul dintre CFR Cluj şi Dudelange va fi joi, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport 1 şi LIVE VIDEO pe telekomsport.ro.

LIVE VIDEO CFR Cluj - Dudelange, joi, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport 1

CFR Cluj vine după remiza albă din Liga I. Campioana României a scos un egal pe un teren extrem de greu, la Gaz Metan Mediaş. De altfel, acesta a fost şi meciul în care Julio Baptista, fostul jucător de la Real Madrid, Roma sau Arsenal, a debutat pentru CFR Cluj. În campionat, echipa pregătită de Antonio Conceicao este pe locul al doilea, la un singur punct în spatele liderului FCSB. După ce a fost eliminată de Malmo din preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj a eliminat-o pe Alashkert, din Armenia, pentru a ajunge în play-off-ul Europa League.

LIVE VIDEO CFR Cluj - Dudelange, joi, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport 1

De partea cealaltă, Dudelange este penultima în clasamentul din Luxemburg, cu doar trei puncte obţinute în primele trei etape disputate. Până să dea de CFR Cluj, Dudelange le-a eliminat pe Drita şi pe Legia Varşovia în preliminariile Europa League.

Afla mai multe despre: europa leaguecfr clujdudelangeromaniafcsbjulio baptista 

viewscnt
Articole similare